10 ting alle hesteejere skal gøre lige nu

Sne_ImageResizer

Dagene bliver koldere og der er masse ting, du som hesteejer skal gøre lige nu for at være godt forberedt på vintersæsonen

  1. Vinterdækkener: Hvis du ikke har fået gjort vinterdækkenerne rengjort og repareret i foråret, så er det tid til at få det gjort nu. Eller hvis du i stedet mangler nye dækkener, så er det tid til shopping.
  2. Efteråret er også tiden til at teste og evt. behandle din hest for orm. Så få sendt en gødningsprøve til laboratoriet, så du ved om din hest har orm.
  3. Få styr på strøelsen. Det er tid til at få styr på om din hest skal stå på halm, spåner, hamp, træpiller eller noget helt femte. Der skal også bestilles hø eller wrap til hele vinteren
  4. Sidder der lidt for meget på ponyens sideben, så skal du de næste måneder sætte ekstra ind på ponyens slankekur. Det kan også være din pony mangler lidt vægt, og så er det også vigtigt at få helt styr på vinterfodringen
  5. Muk: Når foldende er våde og mudderet, så er risikoen for muk endnu større. Så allerede nu handler det om at holde en god hygiejne, vaske og tørre benene efter en tur på folden.
  6. Vaccination: Husk at tjekke dit hestepas, måske er der ikke længe til hesten igen skal vaccineres.
  7. Bestil tid hos dyrlægen til et tandtjek inden vintersæsonen. På den måde sikrer du, at hesten ikke har ondt, og den kan spise sin mad.
  8. Forfangenhed er oftest noget, som man forbinder med forårsgræsset, men kølige nætter fører til et øget indhold af sukker i græsset. Så ejer du en tidligere forfangen pony eller hest, skal du især overveje at begrænse græsindtaget netop nu.
  9. Vinteren er på vej, og du kan derfor godt pakke fluespray og fluenet mv. ned indtil næste sommer. Især fluesprayen er en god idé at tage med hjem, for at forhindre det bliver udsat for frost, hvilket kan gøre dem mindre effektive.
  10. Vintersæsonen er også lidt vanskelig, når hesten sveder under ridning. Find derfor et uldækken eller en cooler-dækken frem, som du kan ligge over ham, når i har redet. På den måde undgår du, at han bliver kold efter en hård træning.

H&H

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account