8 tanker du har på opvarmningsbanen

Opvarmningsbanen kan nemt være stressende, forstyrrende og til tider helt kaotisk for både menneske og hest. Selv de største ryttere kan synes at opvarmningen er udfordrende en gang imellem. Her er nogle tanker som typisk går igennem hovedet på de fleste ryttere, mindst én gang under opvarmning.

8 tanker du har på opvarmningsbanen

  1. Hvad skete der for ”venstre mod venstre”

Medmindre tingene har ændret sig siden starten på rideskolen, hvorfor er det så at nogle folk simpelthen insisterer på at glemme det elementære faktum, at man ride venstre mod venstre…
Det ender jo i et sammenstød!

  1. “Lad være med at skule til mig bare fordi jeg vil lave en volte!”

Du er helt sikker på at“skuleren”ikke har eksklusive rettigheder, til lige præcis den her opvarmningsbane. Så hvorfor føler de at de skal give dig dræberblikket, hver gang du forsigtigt prøver at ride en volte, uden at ride i vejen for nogen af de andre?

  1. ‘Please lad være med at bruge min hest som nødstops-barriere”

Det her er en af de værste. Når der er en der ikke kan stoppe deres hest, så de bruger din velopdragende fire-benede ven som stopklods i stedet. Yderst uacceptabelt.

  1. ‘Hvor er min hjælper nu henne?’

Den panik du føler når du desperat søger efter råd til at klare dressurklassen, eller når du skal have ændret en af opvarmningsspringene, og et hurtig kig imellem alle tilskuerne ikke viser sig at være nogen succes – det er en panik der ikke kan måles med andre. HJÆLP!

  1. ‘Jeg kan ikke høre dig’

Du prøver ihærdigt på at få din træner/hjælper til at give dig lidt tips før dressurklassen, eller på at få dem til at sætte opvarmningsspringet op, men de kan ikke høre et ord af hvad du siger.  Så du forsøger dig med en form for improviseret tegnesprog i stedet.

  1. ‘Jeg skal ind lige om lidt, kan jeg please få lov at springe inden?’

Du har ventet tålmodigt på det opvarmningsspring som den anden person har sprunget de sidste 15 minutter og nu er du altså nødt til at springe et eller andet før du skal ind!

  1. ‘Hvorfor opvarmer du på et 150cm spring til en 90cm klasse?’

Det her er en klassiker. Det er ikke tilladt, men der er næsten altid én der insisterer på at springe mindst seks huller højere, end den klasse de faktisk skal ride.

  1. ‘Oh my god! Det er *indsæt kendt rytters navn*’
    Du kender følelsen. Du og din ydmyge ganger er i gang med at varme op, idet en af de allerbedste ryttere træder ind på banen. Lige pludselig kan du ikke koncentrere dig og sætter spørgsmålstegn ved hver enkelte lille ting såsom ‘er mine støvler nu pudset ordentligt?’ samtidig med du prøver ikke at stirre alt for meget på dem.

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account