Amira: Stor oplevelse til Equitour Aalborg i Uggerhalne

a4

Som jeg lovede kommer der nu om, hvordan det er at være til sådan et stort stævne som det var hos Andreas Helgstrand.

Jeg var jo én af de 3 ryttere, som skulle repræsentere Danmark ved Nations Cup, og jeg var mega spændt på hvordan dette skulle gå.
Vi skulle køre onsdag morgen, og  kl 6.30 forlod vi stalden på Thysbjerg Ridecenter – naturligvis først  efter at Topper havde været i longe. Alt var pakket dagen i forvejen, så det var bare at køre afsted.
Da vi kom til Uggerhalne blæste det en halv storm, så de havde deres sag for, da det var umuligt at lave noget i det blæse vejr. Men hold da op, hvor var det stort der oppe, sikke meget de havde gjort for at alt bare skulle spille – WOAW siger jeg bare.

Selv teltstaldene var fede, der var lagt gulv i alle staldene – på den måde kunne hestene ikke komme til at spise jord, og boksene kunne ikke blive våde, hvis der skulle komme meget regn. Det var super fedt gjort.

A9

Lidt efter lidt ankom alle ponyerne, som skulle starte til det store international stævne. Vi var 3 ryttere i vores Cup, og vi går meget op i sammenhold, så vi støtter hinanden rigtigt meget, og vi var ens i tøjet samt i håret også

Alle ponyerne kom flot igennem dyrlægen, og derefter var så fet tid til at vise ponyerne banerne, men det var næsten umuligt da det blæste så meget, at banerne først blev åbnet senere end forventer – vi red som sild i en tønde. Topper kunne ikke overskue alt den blæst, når der var så mange heste på banerne samtidigt, så vi blev enige om, at det måtte være det, så ville vi hellere tage ham ud igen næste morgen, hvor banerne åbnede kl 05.00
Vi fik puttet Topper og kørte hjem til den lejlighed som vi havde været så heldigt at få lov til at låne.
Min mor blev oppe for at vente på min træner Lisbet Seierskilde som først ankom kl 00.30, og vi skulle op igen kl 04.30 så det blev ikke til meget søvn den nat for Lisbet og min mor Ann Pia.

A2

Torsdags ridt

Hold konkurrencen skulle i gang kl 09.00, og jeg glædede mig helt vildt meget.
Jeg havde et rigtigt godt ridt, og vi var meget tilfredse – vi blev nr. 2 i Nations Cup lige efter Tyskerne. Ikke nok med det, så blev jeg også bedste dansker i klassen, og nr. 2 i selve klassen – også med 71,1% i PRT, det var en fed start på stævnet.

A7
A1

Fredagen kom

Klassen der gik om fredag var ikke en hold konkurrence, det var kun torsdag – så vi konkurrerede individuelt mod hinanden. Opvarmningen gik okay, men jeg havde ham lidt bedre dagen før, men det vi red ind på banen, følte jeg at vi fandt hinanden igen, og det fungerede ret godt. Jeg fik ham dog ikke samlet nok op i galoppen, men igen var vi tilfredse. Jeg fik 70,1% og blev placeret som nr. 5 – igen som bedste dansker i denne klasse. Igen var vi med i æresrunden og det var sejt.

Senere på dagen blev vi som Nations Cup Hold spurgt om vi ville give et interview lørdag morgen, og det sagde vi da ikke nej tak til. Resten af dagen stod på flot dressur som springning. Der var massere af boder, hvor man kunne købe en masse ting.
Vi ponyryttere fandt hurtigt ud af at vores maskot Lotte fra ponydressur skulle have mere udstyr. Så min mor og jeg tog ud for at finde en trense og nogen klokker til hende. Så var det bare vores opgave som ponyryttere at få det til at passe sammen, og det klaret vi da til UG. Lotte blev vildt flot.

A8

Lørdag – den vildeste dag

Lørdag var den vildeste dag for mig, jeg skulle ikke ride – for det var hviledag for ponyerne, men jeg stod allivel tidligt op for at komme ud og ride lidt på banen. Derefter havde vi vores interview, og det gik vildt godt.
Vi så selvfølgelig de andre ponyryttere ride, da der var 2 pony klasser kørene til stævnet.
Da vi noget ud på eftermiddagen, blev vi kaldt sammen os 3 ryttere som red Cuppen: Amira Aasted Jespersen, Sophia Ludvigsen, og  Rebecca Holm Sylvest af holdlederen Rigmor.
Da vi kom derhen sad både landstræneren Jette og Rigmor der, og vi havde selvfølgelig Lotte, vores maskot med os.
Både Jette og Rigmor roste os for vores flotte ridt – vi lyttede godt til både vores ponyer og de ting, som de sagde til os. Og så kom overraskelsen. Sammen med maskotten Lotte, skal vi repræsentere Danmark ved Nordisk mesterskab i Sverige – det var de vildeste ord, jeg nogensinde havde hørt, ja for os allesammen – det var bare så vildt!
Den sidste rytter er nu også fundet og det bliver Isabell Toft Waksvik.
Den aften tog vi alle sammen ud og spiste, og vi hyggede os.

A3
A6

Kür stod for døren

Søndag skulle jeg  ride kür – det er altid noget særligt at ride kür, for det er jo musik som jeg har været med til at vælge sammen med programmet.

Denne gang kunne min træner Lisbet ikke være med, da hun skulle til bryllup, så vi aftalte at landstræneren Jette skulle hjælpe mig med opvarmningen, og jeg synes igen det spillede godt for os på opvarmningen, og at vi var klar til at ride på banen.
Der var desværre meget dårligt vejr, det regnede fuldstændig vildt, så da jeg red på banen dummede jeg mig ret meget – der var nogen der var ved at tørre dommerhus vinduerne af, så de kunne se ud af dem, ja så mente jeg lige at jeg skulle prøve at få Topper forbi dette. Han tændte af og var derfor spændt da jeg startede programmet. Men så lærte jeg det.
Under programmet fik jeg dog mere og mere styr på ham, og det endte ret godt, vi red til 72,1% i kïr, og lagde os sørme som nr. 4  – igen som beste dansker i klassen.
Så i alt i alt udtaget til Bruttotruppen. 3 placeringer til mit 2. international stævne, og til sidst udtaget til at ride Nordisk Mesterskab.

a5

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account