Blog fra Amira: Mine ponyer igemmen mit liv til nu

Amira7

Som i nok ved alle sammen, er jeg født ind i hesteverdenen. Min mor har redet siden hun var barn og har elsket det lige siden.
Jeg har haft 8 ponyer, som har været helt mine egne ponyer, og jeg kan huske dem alle.

Jeg har altid haft ponyer rundt om mig, med den første pony som jeg rigtigt husker som var min var Triple A Blackie.
Triple A Blackie var helt sort, hun var gudesmuk, og jeg kunne selv håndtere hende fra jeg var helt lille. På dette billede med Blackie er jeg 3 år og kunne også ride på hende, imens min mor trak hende.
Men vi måtte desværre sælge hende, da hun begyndte at hoste, når jeg red på hende, og det ville min mor ikke tilbyde hende. Så hun blev solgt til selskabpony til en dame som manglede en, der kunne holde hendes store hest med selskab.

Amira8

Triple A Freja
Hun var faktisk min storebrors pony, men han gad ikke rigtigt at ride. Så hende fik jeg lov til at låne, men jo mere hun kom igang som ridepony, jo mere fræk blev hun. Min mor viste godt, at hun havde det med at stejle, når man bad hende om for meget, så min mor pressede hende aldrig ret meget.  Jo mere jeg begyndte at kunne ride, kunne min mor godt se, at vi måtte have fat i en anden pony, som vi kunne stole lidt mere på.

Amira10

Triple A Daisy
Var vi i Jylland og hente, hun var det der hed cremello. Hun var 4 eller 5 år, da vi fik hende hjem, og på det tidspunkt var jeg blevet 5 år.
Hende begyndte jeg at ride på selv, hun var altid flink og gjorde kun det man bad hende om. Jeg kunne selv ride tur på hende – også på landevej. Hun var også den pony, min mor altid havde med, når hendes ungheste skulle ud i trafikken for første gang.
Jeg var 6 år, da jeg red mit første stævne på Daisy – jeg red både dressur og spring stævner, og prøvede også at ride langdistance på hende sammen med min mor. Daisy var 117 høj.
Hun gjorde sig altid umage til stævner og kiggede aldrig, hun kunne gå flot til biddet, og jeg blev næsten altid nr 1 eller 2 til dressurstævnerne. Og så hun kunne springe huse – vildt, når man tænkte på hvor lille hun var.

Amira9
Amira4

Min mors sygedomme

Min mors sygedomme satte en stopper for min ridning i et stykke tid. Jeg plagede og plagede for at få pony igen, og så fik jeg Cassiopaia som var 3 år, og 129 høj og rød var hun, da vi købte hende. Så hun skulle ikke rides meget, jeg red lidt på hende den første måned, ellers fik hun lov til at gå og vokse færdig, hvor vi bare kørte ud til hende, gik lidt ture med hende, strilte hende og nussede om hende. Som var meget godt, da min mor ikke kunne holde til ret meget pga hendes sygedomme.
Vi købte hende om sommeren, hvor jeg lige var blevet 8 år. Først var hun opstaldet på en mindre gård, lige til marts måned året efter – der flyttede vi hende til Møllebakkens Rideklub, min mors gamle rideskole, hvor min mor lærte at ride.
Nu var Paia, som hun blev kaldt blevet 4 år, og jeg begyndte at ride hende 3 gange om ugen, det var det min mor kunne holde til, min mor havde så nogen til at passe hende de andre dage. Der kom også nogen små stævner på hende både i spring og i dressur, og vi fik også nogle placeringer.
Men hen på efteråret, synes min mor ikke hun var helt rengånede. Så hun kom til dyrlæge i Næstved, hvor de i første omgang  ikke kunne finde noget galt, heller ikke i bøjeprøverne, men min mor var stædig –  hun sagde,  der er noget galt. Så Paia blev sadlet op, og jeg skulle ride på hende oppe i deres ridehus, efter 20 min ridning kunne godt se, hvis vi red en lille volte, at hun var lidt uren. Vi brugte rigtigt mange timer hos dyrlægen, og det viste sig at hun havde nogen gamle gamle gaffelbånd skader på begge bagben som var brudt op. Så der blev forlagt 1 års pause.
Så Paia blev hygge/selvskab pony i Jylland, og senere har vi hørt at hun var kommet sig helt, og blevet ride pony igen.

Amira6

Dinky Toy

Vi købte vores første sportpony – en stor kat. 2 pony, der var rød og 5 år gammel. Han var en meget fin dressurpony, med store gang, men han kunne aldrig finde på at gøre noget
Ham fik jeg hjem i december måned i 2013. Ham skulle jeg lige lære at være på, da han havde stor gang. Jeg synes ikke det var nemt, men jeg elskede ham. Men allerede efter 4-5 måneder begyndte han at klø sig rigtigt meget på højre bag, han kløede sig til blods, og dyrlægerne tog masser af prøver uden held. Så begyndte han at tabe alle musklerne bag på, han gik helt ind. Han begyndte at slæbe sit højre ben efter ham, og hans never holdte op med at virke til hans bagben, efter 3 måneders sygedom måtte han desværre aflives, det var rigtigt hårdt, men han var meget syg.

Amira5
Amira3

Rideskoleponyen Plet, som vi købte da jeg var 10 år ( september 2014)

Vi købte Plet, der også var en kat. 2 pony på 138 høj.  Hun var fuksrød og 6 år dengang, hun var rideskolepony på vores rideskole. Hende var jeg begyndt at ride lidt, mens Dinky var syg. Vi begyndte at springe, og det var hun rigtig dygtig til. Hun lærte også at gå lidt dressur, og jeg sprang LA-klasser på hende med flere placeringer, og red LA-dressur på C-plan, indtil jeg lånte hende ud, da jeg blev for stor til hende ret hurtigt. Hun blev lånt ud i Marts 2015, tror jeg det var.
Plet blev hurtigt ret dygtigt i dressuren, og red DM hold, med min veninde som lånte hende i 2015 – blot et år efter hun var rideskolepony.

Amira1
Amira12

Nørlunds Azeem købt Oktober 2014

Jeg fik hurtigt en pony mere, nemlig Bob som han blev kaldt, han var en gudesmuk mørkrød pony på 148 høj og 7 år gammel,  da vi købte ham.
Så gik ridningen meget stærk, jeg red kun LD klasser i dressur, da jeg fik ham, og måned efter blev jeg klubmester i LB2 på ham, og jeg red mit første C-stævne LA 2 1/2 måned efter.
I 2015 red jeg Sjællandsmesterskabet på ham, og vi blev B-pony/rytter samme år i november måned. Han var desværre en pony, som kiggede rigtigt rigtigt meget både til stævner og på hjemmebane, han hoppede for rigtigt mange ting –  vi havde ikke en ridetur uden han hoppede, men hvor jeg dog elskede ham.
Derfor var det også meget hård, da han begyndte at løbe løbsk i septemper måned 2016. Han gjorde det også med min træner, som måtte kaste sig af ham, hvor hun kom til skade, og  2 dage forinden havde han gjort det samme med min veninde, hun kom også til skade. Der sagde min mor, der er noget galt med ham, noget rigtigt galt. Han blev kørt til Faxe, og undersøgt på kryds og tværs, men de fandt ikke noget. Så en tur på Højgård Hestehospital på Fyn, hvor der blev taget Knoglescintigrafi af ham, der viste sig, at han havde nogle markante forandringer i korsleddet. Han blev behandlet, og fik beordret boks, da han også havde løbet løbsk på fold, og han stoppede ikke før han vælter. 2 måneder efter skulle han igen i Knoglescintigrafi for at se om det havde hjulpet, men nej det havde det ikke, og han måtte aflives i starten af januar måned 2017. Jeg har aldrig grædt så meget før, han var den pony, jeg troede jeg skulle nå toppen på.

Amira11
Amira16

Så kom Top Tilas (Topper) i januar 2016

Og Topper kender i
Vi er på landsholdet, og skal med til Nordisk Mesterskab den 27/6 2017
Han er 147 høj 11 år.
Jeg er lige blevet 13 år.
Og jeg ELSKER mit liv.

Glæd jer til næste gang, der vil jeg fortælle om Nordisk mesterskab, det er så vildt, at jeg er nået her til!

Tak til alle der følger mig, det er jer der holder mig igang med mine blogidlæg, så bliv ved med det!

Kæmpe kæmpe tak til mine sponsorer, uden jer kunne det ikke gå.
KINGSLAND, PAVO, EQUALITY LINE et kæmpe til jer 🇩🇰🇩🇰😊😊😘

Amira15

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account