Blog: Sådan træner jeg min pony

Jeg rider mange forskellige ting med min pony. For os består en normal uge både af hygge og træning. 2 gange om ugen træner vi dressur og 1 gang om ugen springer vi, hvor jeg får undervisning af min mor.

Vi prøver også at ride tur 1 gang om ugen. Det nyder vi begge rigtig meget. Det giver god kondition, og vi får begge mere lyst til at træne igen, når vi har været ude og opleve naturen. 1 dag om ugen hyggerider jeg med en veninde, og hver torsdag har hun fri. Den sidste dag i ugen, er vi som regel til stævne.

Min dressurtræning

I dressur træner vi flere LA1 øvelser. Der er flere nye øvelser, vi ikke er vant til fra LB1 og LB2 som vi starter i øjeblikket. Det kræver mere og mere, at jeg får Lady samlet godt i galoppen, men jeg synes det er svært at ride en god langsom galop med spring i.

Første gang vi prøvede at ride en volte tilbage i galop, hvor hun skulle holde kontragaloppen, forstod hun det selvfølgelig ikke. Heldigvis er hun lærenem, og efter 4 forsøg forstod hun det allerede på den ene volte. Det var en rigtig fed følelse, da det lykkedes.

Parade med tilbagetrædning er også noget af det nye, vi er gået i gang med. Det er svært, da jeg tit kommer til at slippe hende, så hun løfter hovedet. Vi knokler, og jeg håber, at vi bliver klar til at forsøge os med en LA1 i løbet af vinteren.

Springstævne på Brøndby Ny Rideklub

I slutningen af oktober var vi til aftenstævne på Brøndby Ny Rideklub, hvor vi red to LA1*. Det var kun 3. gang, vi sprang den højde til et stænve,, men Lady var frisk og mega på. Hun var ikke det mindste bange for halloweenpynten – det kunne hun ellers godt finde på at være. Vi var fejlfrie i begge runder og fik 2 fine sløjfer med hjem.

Jeg har også en rigtig god nyhed – Jeg skal til Christmas Warm Up på Lady. Vi tager af sted tirsdag d. 21/11 lige efter skole, og onsdag skal vi så ride vores første runde. Jeg satser ikke på en roset eller at blive placeret. Det eneste jeg vil med det, er at få en FANTASTISK oplevelse som vi begge vil kunne lære noget af. Jeg glæder mig helt vildt.  Det er første gang, vi skal prøve at være til stævne så langt væk og i så mange dage.

Hilsen Malou

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account