Blog: Stævne planer

Michelle_ImageResizer

Stævner? Hvordan hænger det sammen med at gå på efterskole? Her på skolen er alle meget forskellige, nogle er afsted næsten hver weekend ligesom mig, mens andre er afsted en gang hver måned eller anden, andre er måske afsted en gang om året eller to. Alle er forskellige, men alle støtter op om hinanden.

For mit vedkommende er jeg afsted cirka 2 gange i måneden. Mine stævneplaner er lagt, også skal der bare rides. Mine to heste går primært C- og B-stævner i springning. Heldigvis bor min familie ikke så langt fra skolen. Især min mor er helt fantastisk, og støtter mig altid. Hun tager glædeligt med, og støtter mig hver gang.

Michell_ImageResizer

Ugerne inden det kommende stævner vender jeg lige min stævneplan med vores underviser Peter, vi snakker lidt frem og tilbage, om hvad der skal trænes, og derefter går den pågældende undervisning igang. Det er som regel om fredagen jeg vælger at tage afsted. Fredag er en lidt presset dag på skolen, da der både er samling, rengøring, en enkelt matematik-time samt rytterteori. Så fra 8-14 er der drøn på. De fleste tager hjem, men en del bliver også weekenden over.

Michel_ImageResizer

Personligt så fletter jeg næsten altid mine heste, da jeg synes det giver et bedre overblik og giver hestene en bedre galop til stævnet, om det er ren overtro eller det holder stik ved jeg nu ikke, men det skaber en dejlig ro. Tidligere flettede jeg dem altid selv, det blev ikke perfekt, men heller ikke helt ved siden af, øvelse gør mester ikke sandt? På det punkt er det virkelig en fordel at gå på efterskole. Der er en masse som er sindssyg gode til at flette og sy rosenknopper. Så det er helt fantastisk. Især når mine hestes maner ikke er de bedst designede til at flette. Især den ene har den tykkeste pony welsh man, der overhovedet findes på en DV.

Imens hestene bliver flettet så snakkes der løs, stalden er altid fuld af liv og glade dage, så timerne flyver afsted. Wupti så er ens forældre der, og man skal afsted. Det er langt fra alle som har forældre, der bor så tæt på at de kan komme og køre en til stævne så tit, men her er de fleste rigtig gode til at køre med hinanden. Desværre så er der ikke ret mange, der starter det samme som mig, og da klasserne ofte er lange, så er der ikke tid til at skulle vente på en ekstra klasse eller to.

Michll_ImageResizer

Igennem de sidste par måneder har fokusset primært lagt på Lansing. Det hele er lige så stille begyndt at falde på plads med ham, og han bliver bare bedre, og bedre for hver enkelt ridetur. Han er en hest som altid giver sig 100%, hvis jeg gør det ordentlig ellers så er det ris til egen røv. Tidligere har han kigget en del, når vi har været afsted, men som hver ridetur går, så bliver alting lettere og lettere, og han bliver bare en større og større stjerne for hver dag der går.

Når jeg er afsted til de fleste stævner, så er det ofte de samme som vores underviser – der er vi så heldige, at han næsten altid står til rådighed, og lige hjælper os på vej på opvarmning. Det giver en dejlig ro, også kan man virkelig gå ind og præstere.

Tidligere på året fik vi lagt en handlingsplan, og et af mine delmål er lige om hjørnet. Nemlig Lånlet Christmas Show 2017. Min 5-års er meldt til, og jeg ser frem til en masse gode ture i Younster Tour. Så i den kommende weekend skal vi lige op og se stedet an til Warm up stævnet, hvor han skal gå lidt LA, så jeg ved hvad jeg har med at gøre. Det kan være vi ses!

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account