Blog fra Stephanie: Det Fynske Dyrskue 

Stephanie2

Så er vi hjemvendt efter et fantastisk dyrskue. Det var 5. år i streg vi var med, og dermed også sidste gang indtil videre, da vi højst sandsynligt er i England til næste år.

Der var omkring 22 fjordheste mødt op, og selskabet med deres ejere er altid vildt hyggeligt!  Merkur og jeg ankom torsdag aften, hvor han blev installeret i boksen og jeg fik pakket ud. Det var desværre et træls og gråt regnvejr, så det var en våd fornøjelse.  Fredag morgen var der bedømmelse, hvilket også foregik i regnvejr. Merkur fik 22 point ud af 24 mulige – det har han fået næsten hvert år, så det var jeg fint tilfreds med. Han er desværre for lang over ryggen i forhold til racestandarden, men det kan jeg ikke gøre så meget ved. Derfor får han aldrig højere. Søndag middag var vi med til den officielle åbning af dyrskuet. Jeg red med i år, og det er altid spændende idet der sker en masse ting rundt omkring. Det er en god måde at få ham ud og se lidt forskellige ting på. Om eftermiddagen fik vi vores resultat af bedømmelsen og rosetten der repræsenterer de 22 point. Fredag aften trænede vi hestegalla med lidt af vores kostumer på. Temaet for galla var i år Tegnefilm, og fjordhestene var selvfølgelig Frost. Jeg havde fået æren af at være Olaf – det var sjovt og meget varmt i det kostume.

Stephanie1
Stephanie5

Lørdag formiddag havde vi ikke så meget at lave, så der gik jeg rundt med mine forældre og kiggede på resten af skuet. Om eftermiddagen skulle vi både gå slangegang med alle de andre hesteracer, vi skulle ride hestegallaen for publikum og så var der den årlige springkonkurrence bagefter, som vi skulle deltage i. Springkonkurrencen er en blandet klasse med både ponyer og heste, og så bliver den afviklet som en stilspringning. Merkur og jeg havde meldt til 110 cm, da han altid springer rigtig godt på dyrskuet. I år var ingen undtagelse, han sprang som en drøm og vi blev nr ud af 20 ryttere med en stilkarakter på 7,75. Det var en mega fed oplevelse. Om aftenen var der fællesspisning med fjord-folket, det er altid rigtig hyggeligt.

Stephanie7
Stephanie4

Søndag morgen startede med fælles morgenmad, hvor Fynske Fjordhestes jubilæumspokal bliver udleveret til et medlem, der har ydet en ekstra indsats i enten sporten eller i foreningen som frivillig. Jeg fik pokalen sidste år, hvilket jeg var meget beæret over! I år gik den til en fantastisk ildsjæl, som har gjort meget for foreningen de sidste mange år.  Senere på dagen skulle vi til endnu en karakteristik, hvor der bliver fortalt om vores heste ud fra de point de fik om fredagen, og så sluttede vi af med et brag af en hestegalla igen, inden vi vendte næsen hjemad.

Stephanie6
Stephanie8

Jeg er rigtig glad for at have været med i år, jeg lærer altid noget nyt og får skabt en masse nye bekendtskaber. Jeg er allerede ked af, at jeg ikke er med til næste år, men så glæder jeg mig til at være med igen engang i fremtiden.

De fleste billeder, der følger med i dette blogindlæg er taget af Frosted Foto, som altid følger med rundt til arrangementer hvor hun kan. I videoen kan I se, hvordan hele weekenden er forløbet.

Stephanie9

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account