Blog: Unghestechampionat hos Blue Hors – Afsted som hjælper

Champonat_ImageResizer

Så er efterårsferien forbi, og hverdagen på skolen er kommet i gang igen. Som nævnt tidligere er ugerne bare fløjet afsted. En fjerdedel af hele året er allerede gået. Det er for vildt! Lige inden efterårsferien var næsten alle hesteeleverne fra skolen ude som hjælpere hos Blue hors til unghestechampionatet 2017. Det var en rigtig spænende opgave. Jeg har tidligere brugt mange timer på at sidde i dommertårnet til utallige springstævner, samt stået på bane osv. Det er efterhånden en del år siden. Jeg var desværre kun afsted torsdag, da jeg lige har været et smut nede i Italien ved min veninde.

Championat_ImageResizer

Hvad er unghestechampionatet så?

Kort sagt så er det de allerbedste heste, vi har i Danmark som er af racen dansk varmblod, samt der er i aldersgruppen 4-6 år. Både i dressur og spring. Hestene har kvalificeret sig igennem nogle kvalifikationer, der har løbet af stablen gennem året.

Champnat_ImageResizer

Jeg havde fået æren af at stå på banen. Det er efterhånden en del år siden, og er nok blevet lidt rusten. For pyha hestene kommer tæt på. Imellem vores vagter kunne vi nyde at se alle de smukke ungheste i auktion. Det var især 5 års klassen for springhestene som jeg virkelig havde set frem tid. Egentlig havde jeg selv planlagt at ville starte på min dejlige 5 års Bøgegårdens Lansing, men eftersom at det tog lidt længere tid end planlagt at finde alle knapperne på den lille fyr, så ændrede jeg planen, og gør klar til næste års championat. For hvert år der går, jo mere spænende bliver at det se championaterne. Det er altid de samme ryttere, som man ser ude til stævnerne og starter mod. Samt hestene har man set utallige gange, og ikke mindst startet mod.

Jeg blev især overrasket over den store, hvis ikke enorme forskel, der er på de forskellige aldersgrupper. Der sker virkelig meget fra de er 4 til de bliver 6 år. Det var virkelig en fantastisk oplevelse at komme med bag kulisserne til et stævne som dette. Man får en fornemmelse af, hvad det vil sige at holde et ridestævne, og ikke mindst af denne kalibrer. Også gør det heller ikke noget, at det lige er på Blue Hors. Et flottere sted findes nærmest ikke.

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account