Blogindlæg fra Sabrina: Ponyteamet

Kære læsere

I denne uge var jeg igen torsdag ude på Odense rideklub, for at undervise torsdags holdet. Pigerne blev her udfordret på balance og prøvede at ride uden stigbøljer i både letridning og nedsidning. Pigerne syntes det var lidt hårdt, men de klarede det rigtig godt alle sammen. Det at pigerne træner i at ride uden stigbøjler, syrker både deres benmuskler men også rigtig meget deres balance.

Mandags og tirsdag holdet i pony teamet har også trænet dressur. Og der blev trænet i at ride slalum igennem kegler, hvor de her øves i at blive bedre til at styre ponyerne, samt lære at ride med sædet og bruge deres scenkler og derved undgå at buge tøjlen alt for meget.   Så det har været en uge med massere af god læring til alle hold.

I næste uge er der efterårsferie, så der har vi undervisnings fri på både Odense rideklub og i pony teamet.

Jeg har i ferien arrangeret efterårs hygge i pony temet, hvor temet modtager dressur kursus ved mig og vi hygger med lidt lækkert, så det glæder vi os til.

I Søndagas stod det på praktisk dag i ponyteamet. Vi fik vasket ponyer, pudset udstyr, vasket striglede og meget mere. Selvom vi havde praktisk dag, blev der naturligvis også tid til hygge og Louises mor var så sød at komme med mad fra macdonald . Pigerne fik også en træktur på Cannon og der blev sprunget spring og leget heste i hallen.

Det går rigtig godt med ponyerne og de er nu trænet op på fuld plan efter de havde holdt en velfortjent ferie.

Det er rigtig dejligt og i næste uge kobler vi stille og roligt undervisning ved mine trænere på. Det glæder jeg mig rigtig meget til.

I ugens løb er jeg også startet op med ponyen Ronya. Det går rigtig godt og hun gør allerede fremskridt når vi træner horsemanship. Her til at starte med, handler det meget om at få knyttet et bånd til hende og det gør jeg ved at få hende til at løbe løs rundt på ridebanen. Hun får lov til selv at løbe rundt indtil hun viser at hun er klar og kommer ind til mig. Så går vi rundt i cirkler hvor hun følger efter mig. I starten forstod hun det ikke og virkede ikke interesseret i at knytte bånd til mig, men allerede efter få dage kom der tegn på at hun gerne ville knytte bånd. At knytte bånd til en hest er altid en magisk oplevelse og det kan ikke beskrives med ord. Det virkelig fedt og her mærker man at sit arbejde med ponyen er er det hele værd.

Det er rigtig spændene at arbejde med Ronya og jeg håber at jeg sammen med Ronya kan få løst problemet

14593542_1609509419343747_741205605_n

Med alle fire ponyer, bruger jeg meget horsemanship i min træning pga. her udsættes de for lidt af vært. Jeg har i denne uge trænet presenning med ponyerne på Vangeledgård. De er ikke helt glade for presenningen, men de fandt os hurtigt ud af at den ikke er helt farlig.

I næste uge står det på JBK – hvilket jeg glæder mig rigtig meget til at komme ind og se da det er nogle af verdens bedste ryttere som rider – dette er både lærerigt og en oplevelse at komme ind og se.-   måske ses vi derude?

Tak for i læste med

Sabrina horse team

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account