Dansk dressurhest i eksotiske vande

RDH-hoppen Bounty Gersdorf har tilbragt over halvdelen af sit liv i Sydafrika. Nu er hun på vej tilbage til Europa og er pt. i karantæne på øen Mauritius

Nadine Brandtner købte for fire år siden en dejlig RDH-hoppe i Danmark og importerede Bounty Gersdorf e. Sunny-Boy/ Leandro (opdr. Inger Marie og Leif Andreasen, Ribe) til sit hjemland Sydafrika, hvor hoppen ankom den 24. oktober 2013.

I 2016 tiltråde Nadine Brandtner en stilling hos WBFSH (World Breeding Federation for Sport Horses) med base i Europa. Hun er nu fast bosat i Belgien og kan ikke længere undvære sin Dansk Varmblodshoppe, som er på vej tilbage til Europa for igen at blive Nadines dressurhest.

For Bounty Gersdorf var første stop på rejsen fra Sydafrika til Belgien et karantæneophold i Kenilworth, Cape Town, der betragtes som AHS-frit område (African Horse Sickness) i Sydafrika. Den nu 7-årige hoppe er nu på rejsens andet stop og karantæneophold, nemlig på den lille østafrikanske ø, Maritius, der ligger øst for Madagascar i det Indiske Ocean. Opholdet her er som en eksotisk badeferie for Bounty, der nyder at komme til havet med andre heste redet af lokale hestepassere, der arbejder i karantænestalden.

Ofte går turen fra Sydafrika til Europa via Amsterdam, men når karantæneopholdet er overstået, går turen direkte til Belgien for Bounty Gersdorf. Præcist fire år efter sin ankomstdag i Sydafrika ankommer den danske hoppe den 24. oktober 2017 i belgiske Liège, og så må man håbe, at hun har nydt sin badeferie og fire år i den afrikanske varme, for nu venter den europæiske vinter.

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account