Hvad er dit bedste sommertip? 

Stephanie4

Hvad er dit bedste sommertip?

For min hest er det vigtigt, at jeg passer på hovene. I sommervarmen flækker de nemt, specielt hvis de har sko på. Jeg sørger for at smøre hovene med en god hovolie mindst en gang om dagen, og derudover kan det være der er brug for smed lidt oftere end normalt. Derudover er saltvand også rigtig godt for hestenes pels, så hvis man på nogen måde har mulighed for at komme til stranden med sin hest i sommerperioden, så synes jeg helt klart, at man skal det.

Stephanie3

Hvordan træner du sommeren?

De sidste 3-4 år, har jeg trænet meget hver sommer, da jeg har haft nogle store mesterskaber for fjordheste i slutningen af sommeren. Det har betydet, at der ikke har været meget tid til ferie for hverken mig eller hesten. Græsset er blevet holdt på et minimum, og han har ikke stået på døgnfold.

I år skal vi ikke deltage i nogen mesterskaber hen over sommeren, så der har været en del mere plads til ferie og afslapning. Så i år er min hest på døgnfold på sommergræs, og for en gangs skyld gør det mig ikke noget, hvis han bliver lidt sommertyk. Vi rider en masse ture på stranden og i skoven, og bader med hestene i vandet, hvis vejret er til det.

Stephanie1

Hvad bruger du din sommer på?

I nærheden af mine forældres sommerhus, som ligger tæt ved vandet, lejer vi os ind på en græsfold hver sommer. Så bliver hestene flyttet ud af byen og ud til havet hele sommeren. Vi benytter os meget af vandet, hvor vi bader og svømmer med hestene. Det er rigtig god træning for dem, så det er et super supplement til deres sommergræs. Når vi bader med dem, er vi ofte helt derude hvor vandet skyller over ryggen på dem. Nogle gange begynder hestene at sætte af med benene, og så føles det rigtig sjovt når de svømmer.

Det er sådan jeg aller helst vil bruge min sommer på, og det er også sådan vi heldigvis har brugt den de sidste rigtig mange år. Vi slapper helt af på den måde, og min hest nyder at komme væk fra de daglige træningspas og bruge kroppen og hovedet på en anden måde.

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account