Efterskole… er det nu lige noget for mig?

Tronsøø_ImageResizer

Denne tanke strejfede mig mange gange året forinden jeg skulle afsted. Det var ikke så meget det der med at flytte hjemmefra, men mere det med hele tiden at skulle være sammen med andre mennesker. Pludselig en dag faldt femøren, og tiden kunne bare ikke gå hurtigt nok. Afsted det måtte jeg, og tiden kunne kun gå for langsomt.

I dag er det blevet yderst populært at tage på efterskole. Nogle føler måske det er lidt en norm bare at skulle afsted, nogle forældre presser måske på? Andre vil bare væk hjemmefra. En ting, som er helt sikkert er, du vil ikke fortryde det.

Mit navn er Michelle Tovgaard, og jeg er knap 16 år. Lige nu går jeg på Tronsø skolen i Grindsted. Hvor jeg har mine to heste med. Storåens Belondo, en 12 års vallak som jeg rider noget MB på i spring, og Bøgegårdens Lansing en 5 års vallak, der går lidt LA i spring. Jeg har fået æren af at skulle blogge for jer omkring livet på efterskole. Indtil nu har jeg brugt instagram med min konto MT_Jumping_ til at vise mit liv med de dejlige hest, men nu har jeg fået lov til at vise jer, hvordan livet på efterskole med hest kan være. Jeg vil på bedste evne prøve at få jer med helt ned under huden omkring alt det at gå på efterskole endda med hest.

tronsøøø_ImageResizer

Ugerne er fløjet afsted, og der er kun nogle uger til efterårsferien. Det er lidt vildt ikke? Dagene flyver afsted, og stemningen er altid i top. En ting som jeg lidt havde frygtet, var især det her med hele tiden at skulle være i nærheden af en masse mennesker, men ak. Det er faktisk ikke så slemt. Noget af det bedste ved at være afsted, er nok at man sover fantastisk. Det tager ikke mere end 5 minutter så er drømmeland på vej, og vupti så er man oppe igen næste morgen. Dagene drøner afsted, og inden man ser sig om er efterårsferien på vej. Livet på skolen er fantastisk, stemningen er altid i top, og man begynder langsomt at lære alle bedre og bedre at kende.

Tronssss_ImageResizer

Der var mange spekulationer, der kørte rundt i mit hoved. Ugerne inden jeg skulle afsted kunne ikke gå hurtigt nok, men sådan havde det ikke altid været. Faktisk havde jeg i lang tid spekuleret om det nu var noget for mig. Sådan en hestepige, der nærmest ikke lavede andet end at være sammen med hestene fra morgen til aften. Min gamle klasse syntes i hvert fald, de fik deres dosering hest blot af at være sammen med mig. Hestene har altid været mit frirum, der hvor jeg kunne slappe af, og gøre noget som jeg bare elsker. Ikke fordi jeg var verdensmester, men fordi det gør mig glad. Også i dag er der næsten ikke noget bedre end at være helt alene i stalden, og bare sidde inde i boksen og se på hestene som spiser deres wrap. Det syn er det bedste i verden.

Derfor blev jeg lidt i tvivl – 60 mennesker i én stald, hold nu op et spektakel, og derudover en hel masse andre mennesker. Månederne gik, og tvivlen stod ved. Men en dag ændrede min holdning sig markant. Derfra kunne dagene ikke gå hurtigt nok, jeg ville bare afsted. Ud og være sammen med en masse unge menneske, og mine skønne heste. Jeg har altid været vant til, at jeg var den eneste der red rundt på heste, mens alle dem jeg kender red ponyer. Endelig kunne jeg få et fællesskab med jævnaldrene, der også red hest. Alle de stævner vi kunne ride sammen, og alle de grin og ikke mindst fantastiske rideture, der ville blive skabt. Mine forventninger steg for hver dag som gik, Og da dagen endelig kom skulle jeg bare afsted. Hestene blev pakket og vi susede afsted. Stemningen i stalden var fantastisk. Store lyse bokse, med højt til loftet. En masse dejlige mennesker som susede rundt i stalden. En tvist af usikkerhed blandet med en helt speciel spænding fløj rundt omkring skolen. Nogle var meget generte og andre, sådan rigtig her kommer jeg-agtig. Indtrykkene var mange, og hurtigt fik man et blik ind i folks personligheder. De første dage var fantastiske for man kendte ingen, og alle var så åbne, og man kunne gå hen til hver og en. For ingen kendte rigtigt hinanden, og relationer blev skabt.

Hvis du selv med nogle usikkerheder omkring efterskole nu også lige er noget for dig, så lad ugerne gå. Bare vent, en dag så falder femøren, også vil du bare afsted – ud og bygge broer.

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account