England – here we come! 

STEP5

Efter mange måneders forberedelse og spænding, er jeg og min kæreste endelig landet i England! Merkur må dog lige vente en måned, før han rejser herover.

I januar var jeg til jobsamtale hos Malene Søgaard i det sydlige England. Hun har en lille stald med 3 fjordheste, som hun bruger til rideterapi. Heste kan påvirke børn og unge med psykiske lidelser med deres bevægelser og rolige sind, hvilket netop er det Malene udnytter i terapiundervisningen.  Allerede samme weekend vi var derovre, blev jeg tilbudt jobbet med start 1. august og 11 måneder frem, og det takkede jeg hurtigt ja til! Min kæreste ville gerne flytte med, og begyndte at søge arbejde i byen.  I løbet af foråret fik vi på plads, at Merkur også kunne komme med herover! Dog er det aftalt, at han først ankommer i starten af september, da jeg på den måde ville have ro og tid til at falde godt til i arbejdet og lære Malenes fjordheste godt at kende, før han kommer.

STEP2

Jeg har nu arbejdet i 4 dage hos Malene, og det er et vildt dejligt arbejde. Mit job består af tre ting: Jeg skal først og fremmest assistere ved terapitimer, hvor jeg har ansvaret for hesten og skal sørge for at den ikke laver noget voldsomt, så hverken den eller barnet kommer til skade. Derudover skal jeg passe stalden, dvs. muge ud, fylde vand op, give hø lukke hestene frem og tilbage fra fold og derudover lidt let vedligeholdelsesarbejde rundt omkring. Den sidste del af jobbet består af at ride og være sammen med hestene. Jeg skal træne dem ved siden af terapitimerne, så de er glade og veltilpasse og bliver holdt aktive.

STEP4

Det er tre meget forskellige og sjove heste at træne. Falik er staldens eneste hoppe, og hun har et dejligt gåpåmod i træningen og elsker at arbejde.  Thor er staldens ”bad boy”, han gør tingene lidt på sin egen måde og skal nogle gange lige have lidt ekstra tid til at forstå hvad man beder ham om. Han er den med de største bevægelser, og rigtig dejlig at ride.  Mikkel er den dygtigste i stalden, og er den der er mest stabil i ridningen. Han er en type hest der for det meste bare gør hvad der bliver sagt, så han er rigtig nem at arbejde med. Alle tre heste har et super roligt og dejligt temperament, hvilket netop gør dem til rigtig gode terapiheste.

STEP8

Min arbejdsdag består typisk af, at jeg ordner stalden og forskellige småting om formiddagen. Om eftermiddagen rider jeg to eller alle tre heste, inden de skal ind og fodres og puttes for natten. De dage der er terapiundervisning, bliver der selvfølgelig rykket lidt rundt på rutinerne, og jeg rider knap så mange heste.

Som sagt kommer Merkur først i starten af september, men jeg har allerede forberedt en del hjemmefra. Først om fremmest skal han passes, mens jeg er væk – det er mine forældre og nogle søde piger, der står for det. Jeg har pakket alle hans ting som skal med i en boks, da det er min mor der skal stå for at få ham og tingene sendt afsted. Merkur skal køre med lastbil herover, så det bliver en god lang tur. Jeg ved ikke så meget om detaljerne endnu, men det fortæller jeg helt sikkert om i næste blogindlæg. Jeg savner min lille hest hver dag, og jeg kan slet ikke vente til at han kommer herover!

Cheers from the UK!

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account