Gymnasium og heste – Sådan får du tid til begge dele!

Blogindlæg fra Signe Sjørslev: Gymnasium og heste – sådan får du tid til begge dele!

Gymnasium og heste - Sådan får du tid til begge dele!

Jeg tror, at alle hestemennesker på et eller andet tidspunkt i deres liv kommer til at stå over for et valg, der står mellem uddannelse og hestene. Det kan for mange være et rigtig svært valg, for hvordan skal man få tiden til begge dele? Mange unge starter på gymnasiet, og presset fra lektier, afleveringer, det sociale og karaktererne kan være svært at overskue og få til at hænge sammen.

Jeg selv går på gymnasium på 3. år, og bliver student til sommer. Min gymnasietid har været lettere turbulent, da jeg har haft 3 forskellige klasser i de 3 år, jeg har gået på gymnasium. Jeg startede sommeren 2014 på HHX, hvor jeg gik 1 måned. Jeg fandt ud af, at fagene ikke faldt i min smag, og skiftede til STX. Jeg fik tildelt en 4-årig STX, så jeg kunne have tid til at træne mine heste optimalt, blandt andet op til EM. I midten af 2.g ønskede jeg at få gjort min 4-årige STX til en 3-årig – sådan lærer man sig selv bedre at kende i takt med, at man bliver ældre, og man bliver klogere på, hvilke valg man ønsker at træffe. Det var ikke muligt at forkorte min STX, men jeg fik tilbudt muligheden at starte på 2.HF efter sommerferien, så min uddannelse blev 3-årig lige som mine gamle klassekammeraters. Jeg ender derfor ud med en STX/Hf-eksamen til sommer.

Med min erfaringen inden for at gå på gymnasiet har jeg her samlet mine bedste råd til, hvordan man når både hestene og alt det, der hører sig til gymnasiet – også selvom man skal tage den på 3 år. 

1. Disponér din tid rigtigt – vær i god tid
I gymnasiet vil man blive udsat for at skulle lave mange dag-til-dag-lektier og afleveringer. Det hele skal nås til tiden, og måske kan det været svært at overskue, når hesten også skal passes. Derfor er det vigtigt, at man planlægger sin tid rigtigt. Har du 1-2 timer, inden du skal ned til hesten, eller har du allerede redet tidligere på dagen? Har hesten alligevel fri en dag i weekenden, eller skal du ikke noget andet den dag? Så få lavet lektierne og afleveringerne i god tid, så du er godt med. Det gør ingenting at være 1-2 uger foran med afleveringerne. Hvis man venter til sidste øjeblik, bliver det sjældent et lige så godt resultat, som det ellers ville have blevet.

2. Prioritér
I gymnasietiden er det sociale næsten lige så vigtigt som selve skolen, og man kan her få bygget relationer til mennesker, som kan vare i resten af ens liv. Der er fest på gymnasiet på fredag, en aflevering til mandag og hesten skal for resten også lige rides… Hvad gør man så? Der vil man blive stillet over for et valg, hvor man er nødt til at prioritere, hvad der er vigtigst for en selv – det valg kan man kun selv tage, og der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert. Sådanne valg gør én klogere på sig selv, og hvad man virkelig brænder for – og lignende valg vil man også skulle tage som voksen. Det hele handler om prioritering.
3. Find din egen vej
Alt i alt handler gymnasietiden om at finde ud af, hvem man er som person, hvilke værdier man har, og hvad man gerne vil med sit liv – de tre år, man bruger i skolen, har jeg oplevet at være super gode til at modnes som person. Ens gymnasietid er, hvad man selv gør den til – så i sidste ende handler det om, at man får mest muligt ud af det på alle kontoer – såvel socialt som med hestene.

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account