Hesteracer: Andalusieren

hesterace 2

Andalusieren - også kendt som Den Spanske Hest

Oprindelse

Centrum for andalusieravlen ligger i Spanien i Jerez de la Frontera, Cordoba og Sevilla. Her har karteusermunke gennem flere århundreder med pligttroskab bevaret racens renhed. Den præcise oprindelse for en så gammel race er dog vanskelig at fastslå. Før istiden eksisterede der en landbro- nu Gibraltar Strædet – mellem Spanien og Nordafrika, og berberheste kan være kommet til Spanien ad den vej. På tidspunktet for den muslimske besættelse af den iberiske Halvø mellem år 711 og 1492 var den indfødte bestand overvejende Sorraia ponyer, en primitiv race med forbindelse til berberen. Det er sandsynligt at den spanske hest udviklede sig gennem krydsningsavl mellem denne oprindelige bestand og berbere fra Nordafrika.

hesterace 1

Udseende

Hovedet

Andalusieren har et flot og stolt hoved

Farver

De almindelige farver er brun og skimlet. Blandt de oprindelige spandske heste fandtes også plettede og flerfarvede heste. Deres farvemønstre genfindes i dag hos den amerikanske appaloosa og pinto som en arv fra de spanske heste.

Bevægelse

Andalusierens bevægelser er stolte og spændstige med en rytmisk, energisk skridtgang, en høj paraderende trav og en opsigtsvækkende god, vuggende galop. En naturlig balance, udstråling, atletisk smidighed og et blidt temperament gør den særdeles velegnet til den klassiske dressur. Det er især bagpartens styrke og bagbenenes enestående smidighed, der gør andalusieren særdeles velegnet til den spanske skoles vanskelige øvelser.

Halen

Halen er en lang, overdådigt kraftig og ofte bølget hale og man, hvilket fremhæver dens medfødte udstråling

Højde

Ofte mellem 155-165 cm i stg.

hesterace 3

Lipizzaneren er en næsten direkte efterkommer af andalusieren. Andre racer der skylder denne ædle hest meget, er frederiksborger, frieser,  connemara og welsh cob.

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account