Hesteracer: Fjordhesten

Fjordhest

Fjordhesten

Fjordhesten var vikingernes hest og er afbildet på norske runesten. Mange skildrer kamp mellem rivaliserende hingste. De krigeriske vikinger tog fjordheste med i langskibene på plyndringstogter til Skotlands vestlige øer. Indflydelsen fra fjordhesten ses tydeligt i både den skotske highland pony og den islandske hest.

Fjordhesten har en slående lighed med den primitive asiatiske vildhest, przewalskien ligesom den sandsynligvis også har en tilknytning til tarpanen, der begge har samme farve og meget af samme energi og råstyrke.

Fjordhest 2

Udseende

Halen

Halen har ofte sølvstænk, den er tyk og fyldig, men til tider lavt ansat. Den sorte ål er et af racens kendetegn og afslører fjordhestens nære forbindelse til de primitive forfædre.

Farver

Fjordhestene bliver også kaldt de små gule og findes i mange gule nuancer. De har en tydelig ål(urstribe), der løber fra pandelok til halespids. Ofte har de også zebrastriber på benene.

Kroppen

Kroppen er stærk og meget muskuløs med god plads til lunger og hjerte. Bringen er typisk bred, halen er kort og kraftig og manken lav og tilrundet.

Lemmerne

Fjordhestens lemmer er af enestående kvalitet. Stærke, korte med flade led og gode koder. Systematisk avlsarbejde har sikret et godt pibemål

Hove

Hovene er eksemplariske på alle måder, hårde, sunde og velformede

Manen

Fra tidlig vikingetid har man klippet den stride man. Den halvmåneformede kam fremhæver halsens karakteristiske kurve. Manen klippes så man lige kan se de mørke hår, i en tynd stribe over de lyse

Hovedet

Hovedet er bredt og ponyagtigt ed små, trekantede ører.

Fjordhest 3

Fjordhesten udmærker sig ved at være usædvanlig sikker på benene og en sej og udholdende hest. Fjordhesten er nøjsomheden selv, økonomisk at holde, sej, viljestærk, hårdfør og så lever den længe.

Fjordhesten kaldes også for nordbakken. Den er mellem 135-148 cm i stg.

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account