Hjælp – min ridehjelm lugter!

HJÆLP

Min ridehjelm lugter

Ridehjelm

Sommeren er snart på vej, og det betyder masser af sol og varme. Men varme dage betyder også en varm ridehjelm – og det giver de bedste betingelser for fugt, hvor mug og bakterier stor trives, ligesom din ridehjelm vil begynde at lugte rigtig grimt.

Den grimme lugt kommer ofte, hvis ridehjelmen er fugtig over længere tid, for eksempel hvis du putter den i en pose eller et skab efter rideturen.

Men vidste du at den grimme lugt og fugten kan være med til at forkorte ridehjelmens liv, fordi fugten ødelægger limningerne og syningerne i din ridehjelm.

Kom af med den grimme lugt

Den findes mange forskellige duftsprays, lugtfjerne og deodoranter på markedet som er rigtig gode, men desværre fjerner de kun lugten her og nu. Du skal også være opmærksom på, at det ikke er alle ridehjelme, der tåler produkter, som indeholder alkohol.

Du kan også bruge vådservietter, hvor du tørrer indersiden af ridehjelmen af efter hver ridetur. Vådservietter kan ikke fjerne bakterierne, men er med til at holde din hjelm bedre ren, og så modvirker det faktisk også statiskelektrisk hår.

Du kan også vælge at lufttørre din ridehjelm eller bruge headliners, som klistres fast på indersiden af ridehjelmen og derved opsuger fugten.

Er din hjelm beskidt på ydersiden?

Støv og skidt er med til at gøre din ridehjelm beskidt på ydersiden, og det kan faktisk være en svær opgave, at få den helt ren igen. Rengøringsmidler indeholder ofte forskellige slags ingredienser som ridehjelme ikke kan tåle – så det skal du være ekstra opmærksom på. Det er derfor bedst, at bruge en blød klud, der er fugtet med vand, når du skal rengøre ydersiden. Men du kan faktisk også dampe din ridehjelm ren. Du skal bruge dampen fra en gryde med kogende vand – og så bliver din ridehjelm som ny igen.

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account