Hold dig tør når det regner

regntøj

Det danske vejr kan være lidt af en udfordring – nogle dage er det bare regn, regn og endnu mere regn. Hvad gør man så? – for ponyen skal jo passes alligevel.

Godt regntøj er et absolut must som rytter. Men hvilke krav, skal jeg stille til mit regntøj?

Der er flere ting som spiller en væsentlig rolle, når man som rytter skal finde ordentlig regntøj. Det skal være vandtæt, åndbart og selvfølgelig behageligt.

Her får du 6 tips til regntøj

  1. Det allervigtigste er, at regntøjet er vandtæt. Regntøj, der kaldes vandafvisende, kan kun tåle en byge. Hvis regntøjet skal være helt vandtæt skal det være med tapede sømme, for ellers vil du opleve at vandet trænger ind gennem syningerne.
  2. Åndbart – det er helt sikkert et must, for hvis tøjet ikke er åndbart, bliver du hurtig våd af sved og kondensvand under tøjet.
  3. Vælg en jakke, der er rummelig nok til at du kan have en tyk bluse under, hvis nu vejret også er koldt. Jakken skal kunne lukkes helt tæt omkring håndleddene, ligesom lynlåsen skal være dækket af stof, så vandet ikke tænger ind derigennem
  4. Husk: Dit regntøj må ikke larme eller knitre, for det kan irritere og forskrække nogle heste
  5. Hætten på din regnjakke skal være tilpas stor til, at den kan dække din ridehjelm – det er ikke et must, men en fordel.
  6. Dine støvler skal også være vandtætte
  7. Og endelig, så husk at regntøj, der er imprægneret ikke tåler skyllemiddel – så følg altid vaskeanvisningen.

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account