Fra Hyggeridning til international toprytter

Amaliedior_ImageResizer

Brønderslev Rideklub er særdeles stolte i disse dage, hvor en af deres ryttere netop er draget til de Nordiske Mesterskaber for at kæmpe om medaljerne til Danmark, men inden længe har de endnu en rytter, der skal repræsentere Danmark, nemlig ved det store internationale stævne i Aachen

nyt billede

Brønderslev Rideklub er meget stolte af en fantastisk bredde i deres aktiviteter i klubben. De har elevryttere, der er glade for at kunne vise bedstemor, a “nu kan jeg få hesten til at galoppere” efter at have været på babyholdet og være blevet trukket rundt af far eller mor hver søndag formiddag gennem nogen tid.

I den anden ende af skalaen er det med stor stolthed, at klubben har avlet to ryttere, der for mange år siden netop startede i sommerskolen og nu i 2017 tager ud og repræsenterer Danmark på det officielle landshold udpeget af Dansk Rideforbund.

Det er talentarbejdet, som klubben har dyrket, der nu har givet resultat. BRRK har gennem mange år netop givet rum til, at talenter kunne få den på egnen bedste undervisning samtidig med, at klubbens øvrige medlemmer altid har været parate til at hjælpe og tage ud og give et nap med, når det har knebet med tid og kræfter på grund af stævner og studier. Det at være rytter på topplan, kræver træning hver dag alle ugens dage hele året rundt.

Den 19- årige Amalie Albæk er netop taget afsted med sin hest, Ørevadbros Dior til Nordisk Mesterskab i Sverige sammen med tre andre danske ryttere for at ride dressurridning på højt internationalt niveau. Amalie har haft et fantastisk første halvår. Udover at hun forleden fik studenterhuen på, har hun midt i eksamensræset fundet ressourcer til at levere gode resultater i internationalt sammenhæng både ved Aalborg i maj og ved Equitour i juni. Resultater, der er så gode at landstæner, Ulrik Sørensen har udpeget Amalie til at forsvare de danske farver ved det Nordiske Mesterskab i Sverige med deltagelse af ryttere fra Norge, Sverige, Finland samt de baltiske lande.

Marlene_ImageResizer

Herudover har landstræneren for U25-ryttere, Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, udpeget den 25-årige Marlene Storkborg med hesten Fritz til at repræsentere Danmark i det store internationale stævne i Aachen i Tyskland 18-22. juli. Stævnet regnes som en forpremiere på Europamesterskabet, der i år finder sted i Østrig senere på sommeren. Deltagelse i EM vil helt klart være et højdepunkt for Marlene i hendes karriere. Inden stævnet i Tyskland, skal hun lige deltage i DM på Broholm den 5-6 juli. Marlene har også haft et godt halvår med super resultater såvel ved danske som internationale stævner. Hun har ligefrem valgt at udskyde sin afsluttende kandidateksamen i Techno-Antropologi fra Aalborg Universitet med tre måneder for at skabe plads til sommerens store internationale stævner.

Amalie på Dior

Kendetegnende for begge ryttere er, at de selv har uddannet de heste, som de rider på helt fra bunden, hvilket må siges at være usædvanligt for ekvipager på internationalt topplan. Marlene har, for at få så mange ridetimer “i sadlen” som muligt, som ponyrytter haft to ponyer, hvoraf den ene også deltog i stævner på internationalt niveau. Også disse blev uddannet med Marlene selv. Amalie har startet egen virksomhed og tager heste ind i ridning og uddannelse også med henblik på at få så megen erfaring som mulig. Brønderslev Rideklub glæder sig over, at selvom de to ryttere nu snuser til medaljer i international sammenhæng bliver ved med at have sin daglige gang i klubben.

– Vi glæder os til at følge rytternes resultater hen over sommeren, og se at Brønderslev og Nordjylland for alvor har sat sig på landkortet, når det gælder ridesport, fortæller formand i Brønderslev Rideklub, Henrik Lund.

/Pressemeddelelse

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account