Klar til Nordisk Mesterskab

AMIRA6

Flere danske dressur- og springryttere er denne uge draget til Sverige for at deltage i Nordisk Mesterskab, hvor de danske ryttere i morgen rider på banen for første gang. Ridehesten Junior følger begivenhederne tæt, og Amira Aasted Jespersen, der skal starte for Kat. I dressurponyerne har fortalt lidt om sine forberedelser

AMIRA3

Hvordan har du trænet op til Nordisk Mesterskab?

– De sidste dage op til NM har været lidt hektiske. Lørdag var vi tidlig ude at ride, Topper skulle bare løsgøres, så det stod på let arbejde for ham. Søndag kørte vi til undervisning hos Lisbet Seirskilde, og Topper er virkelig en stjerne for tiden, det kan slet ikke beskrives, hvor godt gående han er fortiden, lyder det fra en glad Amira. Mandag var vi endnu gang tidligt i stalden – der skulle øves piruetter, de sad nemlig ikke helt i skabet ved søndagens træning, men det gjorde virkelig ved mandagens træning, så vi er bare klar til NM, fortæller Amira.

AMIRA10

Når man skal til et så stort stævne som Nordisk Mesterskab, så kræver det en masse planlægning, og en hel del udstyr, der skal klargøres – hvordan har du forberedt alt det?

– Man får jo nyt udstyr fra Dansk Ride Forbund, når man er udtaget til Nordisk Mesterskab, en sindssyg flot stævnejakke fra Kingsland, en hvid- og blå T-shirt med dansk logo, og endnu et hvidt underlag til ponyen, så der er noget at skrifte med, fortæller en begejstret Amira. Så har jeg vasket Topper over hele kroppen, og det kan han bestemt ikke lide. Min trense og sadel skulle også pudses og klargøres ligesom stævneskabet skulle have en vask. Så har jeg lavet foderposer til Topper, så det er nemt og hurtigt at give ham foder og lagt wrap i traileren. Og så skulle der også lige handles ind til os selv – jeg elsker salat, så jeg har altid en salatblanding med vores lange køreture, fortæller Amira.

AMIRA9
AMIRA5

Afsted til Nordisk Mesterskab – hvordan kommer i derhen?

– Vi kørte hjemmefra allerede kl. 05.20 – hen på rideskolen, for at give Topper sin morgenmad. Derefter gik turen op til Lisbet for en sidste undervisning, inden vi vente snuden mod Sverige. Topper fik lige lov til at hvile sig i en boks med vand og lidt lækker mash fra Pavo efter undervisningen, og kl. 09.00 kørte vi mod Sverige – en tur der tager ca. 8 timer, så vi forventede at fremme kl. 17.00, siger Amira. Stævnet bliver afholdt hos den ene af mine sponsorer, Equality Line, og jeg har også aftalt med dem, at vi laver et interview deroppe fra når nu jeg alligevel er der, fortæller Amira.

AMIRA4

Hvad er dine mål til NM?

Amira glæder sig det et helt fantastisk sammenhold med de andre ryttere, der også skal ride Nordisk Mesterskab, og så bliver det spændende at deltage et stævne, der er helt unikt og velorganiseret – et sted, hvor drømme bliver til virkelighed.

– Det er mit klare mål at få hverdagens træning med ud på stævnebanen – det er ikke altid helt nemt, for ens nerver kan nemlig godt drille lidt engang imellem, afslører Amira. Men jeg håber, at få Toppers fantastisk trav med ud på banen, og så drømmer jeg både om at vinde Nordisk Mesterskab for hold, men selvfølgelig også om at få en individuel placering i lørdagens Kür, fortæller Amira

AMIRA8

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account