Liv Wedervang valgte TronsøSkolen

TronsøSkolen var det perfekte valg for mig….

img_3316

Da jeg havde besluttet mig for, at jeg gerne ville på efterskole, skulle jeg finde ud af hvilken efterskole, der passede til de krav jeg ønskede. Jeg fandt ud af, at jeg ville på efterskole, da jeg gik i 7. klasse. Jeg brugte meget tid på, at kigge rundt på nettet efter nogle interessante efterskoler. Mine forældre og jeg var på efterskolernes dag, rundt i landet på diverse efterskoler, for at se hvad der faldt mig bedst ind.

Jeg var meget i tvivl omkring, hvilken efterskole jeg skulle vælge, og faktisk blev jeg skrevet op til en anden efterskole end TronsøSkolen til at starte med. Der stod jeg opskrevet til 9. klasse i et godt stykke tid. Jeg nåede at ombestemme mig, og ville hellere på TronsøSkolen.

img_4182

Tronsø er egentlig ikke en rigtig efterskole, men en fri fagskole. Hvilket også gjorde man kun kunne tage 10. klasse, så jeg blev skrevet op til 10. klasse. Fra sommeren 2017 bliver TronsøSkolen dog også en efterskole, og det er derfor også muligt at tage 9. klasse.

Tronsøskolen har tre indgange, basis, sport og go. Da jeg går meget op i stævner, syntes jeg jo, at det er fedt, at de havde en linje, som var meget fokuseret på stævner og udviklingen af hest og rytter. Jeg får undervisning 2 gange om ugen i spring og dressur, af nogle af skolens beridere. Da jeg er er konkurrencerytter og går meget op i stævner, lød dette som den perfekte linje for mig.

fullsizeoutput_2630-jpeg

...

Der var specielt en ting ved Tronsøskolen, som gjorde et stort indtryk på mig, og det var deres stald. Den er utrolig lækker, og der mangler overhovedet ingenting. Et stort sadelrum, en masse vartepladser, hvor halvdelen er med vand, solarium, 20×60 ridehus med fiberbund, en masse gode bokse og gode store folde.

Man kan vælge at få sin hest på ene- eller fællesfold. Min går på fællesfold, og der kan de gå ude så lang tid, man vil have det. De bliver fodret 3 gange dagligt med kraftfoder og hver aften får de mash. Man kan vælge, om de skal have hø eller wrap, og der må de få, så meget de kan spise. I starten af året havde vi et foredrag omkring foder af nogle dygtige foderkonsulenter, og derefter vurderede de hvilken mænge foder og hø/wrap hver enkel hest havde brug for. Efterfølgende kommer de og tjekker op på, om nogle heste måske skal have ændret noget efter et par måneder.

img_4149

...

Værelserne er til gengæld ikke lige så fine som stalden, de er nemlig ikke så store og ikke helt nyrenoveret – men synes alligevel, at de er fine efter jeg er startet. Men jeg tænkte bare på, at jeg jo alligevel ikke kom til at tilbringe forfærdeligt meget tid oppe på mit værelse, men i stedet nede i stalden.

Jeg er super glad for, at jeg i sidste ende valgte TronsøSkolen, og vil kun anbefalede skolen til andre.

...

...

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account