Man kan ikke planlægge alting – nogle gange siger hesten fra

Merkur på staldgangen efter stævnet

17141835_10155090438713841_1928197541_n

Man kan ikke planlægge alting – nogle gange siger hesten fra

I denne uge har jeg trænet op til et stævne i Hestehavens Rideklub, hvor jeg skulle ride LC og LB*, men de aflyste desværre stævnet grundet sygdom i stalden. Jeg tænkte hurtigt og meldte til Vejles springstævne i stedet. Dog havde de kun LB* og LB** som det laveste, så jeg var modig og meldte til i de klasser, trods jeg ikke har startet LB** før.
Merkur var super godt springene i tirsdags til træning, og han har haft en super god energi hele ugen, så jeg havde virkelig glædet mig til at ride stævne. Vi har trænet en del dressur, hvor der har været fokus på reaktionen frem og tilbage, og dagen før stævnet var vi en tur i skoven for at få hovederne ladet op til stævnet

Når nervøsiteten tager over...

Jeg var dog godt nervøs dagen op til alligevel – specielt, da vi ankom til rideklubben. I forvejen er det lidt specielt at ride fjordhest til c-stævner, da jeg er den eneste og folk snakker lidt i krogene – og til stævnet i Vejle var ingen undtagelse, så jeg lægger gerne lidt ekstra pres på mig selv, da jeg gerne vil have, at det skal gå godt. Jeg kan godt lide at vise fjordhesten frem, og vise at den godt kan begå sig blandt de store heste. Merkur sprang super fint på opvarmningen, trods jeg godt kunne mærke, at han var lige så nervøs som mig – det kunne især ses på hans rimelig tynde mave.
Da vi kom ind på banen, kiggede han meget på springene, men lyttede til mig. Da vi red på spring nr. 1, satte han fuldstændig bremsen i og refuserede. I andet forsøg kom vi dog over. Det samme skete på spring nr. 2. Herefter nåede vi helt til spring nr. 5, hvor han refuserede for 3. og sidste gang, og vi udgik – æv! Jeg besluttede hurtigt, at det ikke var dagen at prøve en LB** for første gang. Så lige den dag, promoverede vi ikke fjordhesten særlig godt, det var jeg rigtig ærgerlig over.

Det er et halvt år siden, at han sidst har været et fremmed sted henne og starte stævne – jeg tænker, at det var var grunden til vores trælse oplevelse. Jeg havde ikke skænket det en tanke, da de sidste par stævner har foregået i den klub vi træner i, og der har han gået stjernegodt. Så fremadrettet skal han ud en masse forskellige steder og ikke springe så højt, for at få selvtilliden igen.

17161067_10155090438308841_230789439_n
17125020_10155090438793841_1613570231_n

Men jeg elsker ham alligevel...

Det er altid spændende med både træning og konkurrenceridning, for det går sjældent helt som man planlægger det. Oplevelsen i denne weekend kom en del bag på mig, men jeg tager hatten af for at Merkur fortalte mig, at han var så usikker, og jeg er glad for jeg ikke tvang ham igennem næste klasse. Stævner er mega sjovt, men det skal være sjovt for os begge, og det synes han absolut ikke, det var i Vejle. Det håber jeg ændrer sig til næste gang, når vi skal afsted. Heldigvis for Merkur kan jeg sjældent være træt af ham ret lang tid af gangen, da han er mester i at sætte et uskyldigt og kært fjæs op. Så er han lige pludselig tilgivet på nul komma fem *

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account