Mød Maria – En dressurrytter med store visioner!

Maria Lerche Mortensen

IMG_5988

Maria Lerche Mortensen er 18 år gammel men har allerede masser af jern i ilden. Hun er en super talentfuld ung dressurrytter, der træner hårdt og målrettet med sine heste og ponyer. Hun bor sammen med sin familie hjemme i Havdrup på Sjælland. Selvom Maria startede med at ride springning, blev hun senere dedikeret dressurrytter, og er nu 100% målrettet med sin sport.

Hvor lang tid har du redet?

… Jeg startede med at ride, da jeg var meget lille, min mor red på konkurrenceniveau, så jeg tror at det lå i blodet, at jeg også skulle fatte interesse for hestesporten. Jeg begyndte på rideskole da jeg var 7 år gammel, her lærte jeg at ride, indtil jeg i februar 2006 fik min første pony, efter lang tids plagen. Den dag i dag (næsten 10 år senere) har jeg stadig min første pony, han hedder Indiana Boy. Til at starte med red jeg mest dressur, hvorefter jeg begyndte at interessere mig mere for springning og ponygames, til hvilket jeg lånte en pony, der hed Benjamin. Men som springene blev højere, mistede jeg modet. Dermed blev jeg dressurrytter. Af heste har jeg også kategori 1 ponyen Elmholts Atila, der er en New Forest vallak på 20 år. Derudover har jeg Fjordvangens Zürich, der er en Dansk Varmblod på 8 år. Sidst men ikke mindst har jeg også en anden dansk varmblod, nemlig Adonis K på 15 år.

145175_kuo_01_KCL_9259

Hvem underviser dig?

Jeg rider hjemme om sommeren – vi har 20×60 ridebane, stald og folde. Om vinteren rider jeg på Rideklubben Epona. Jeg får til dagligt hjælp af mine forældre, men rider undervisning hos Cathrine Dufour. Normalt rider jeg undervisning en gang om ugen, men vi regulerer lidt efter behov, op til stævner rider jeg fx mere undervisning, og efter stævner får hestene lidt fri og en let uge, hvor jeg ikke rider undervisning.

Marie på banen derhjemme

IMG_2156

Hvad er din største bedrift?

Selvom Atila er ved at være en ældre herre, går han stadig på det højeste niveau inden for ponydressuren. Da jeg er faldet for aldersgrænsen i Danmark (16 år), starter jeg nu Atila i Sverige, da de har anderledes regler. Sidste år havde vi 12 starter i sværhedsgrad 6 på landsplan, hvoraf vi har vundet 11 gange og er blevet nr. 2 en enkelt gang. Heriblandt var den største oplevelse at vinde storetur ved Svensk Pony Derby 2015. Derudover har det været en fantastisk oplevelse selv at uddanne kategori II ponyen Rønnelys Chiquita hele vejen til halv A-pony status, samt at have redet en række shows på både Roskilde Dyrskue og Christiansborg. For hest har min største oplevelse været at debutere i MB til 72 % og kvalificere hesten Master Ace til DM efter kun at have redet ham i meget kort tid. Iblandt mine bedste resultater er derudover også, at have deltaget ved både Danmarksmesterskabet og ECCO-cup for pony og junior. Alt i alt har hestene givet mig rigtig mange dejlige oplevelser –både på stævnebanerne og hjemme til træning.

Maria med Rønnelys Chiquita

tv

Hvem er dit største idol?

Mit idol er prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgenstein fra Berleburg, fordi hun er sød, ærlig og holder sig nede på jorden, selvom hun har en stjernestatus. Derudover går hun ikke går ud og køber topheste, hun laver topheste, ud af det hestemateriale hun har. Det er i den grad værd at se op til, og det viser også bare, hvor dygtig hun er. Noget andet der gør hende så speciel og dygtig er, at hun kender sine heste og tilpasser træningen efter deres behov. Jeg har været så heldig, at få lov til at ride clinic hos Nathalie ved hestedoktorens sommermøde 2015, det var en rigtig god oplevelse, og hun var meget dygtig.

IMG_5740

Hvad skulle du lave, hvis ikke du var rytter?

Jeg gik til atletik, da jeg var mindre, og jeg var rigtig glad for det. Men da ridningen blev for tidskrævende, stoppede jeg. Jeg tror derfor, at jeg ville være atlet, hvis jeg ikke var dressurrytter. Jeg ville nok være højdespringer, da det er helt vildt spændende.

Maria og Master Ace til DM

144383_kuo_01_KCL_9035

Hvad drømmer du om fremover?

Mine planer for fremtiden er, at få en god uddannelse samtidig med, at jeg holder hestene gående. Jeg har ikke haft Adonis særlig længe og vi har netop debuteret i MA, mit kortsigtede mål er derfor at få mere rutine i MA og PSG. Men på lang sigt må målet helt klart være at jeg en dag kommer til at ride Grand Prix!

Maria med Adonis K

_KUO5380

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account