Pas på muk!

Regnvejr og mudderet folde, du kender det helt sikkert. Muksæsonen er over os. Vær derfor forberedt, forebyg og vid, hvordan du behandler, hvis uheldet alligevel er ude

Det er blevet væsentligt fugtigere og flere steder kan det ses på foldene med våde og mudderet indgangspartier. Mange heste går godt nok på mindre på fold, når temperaturen falder, men er underlaget i boksen ikke rent og tørt, så øges risikoen for muk også her. Mange skyller hestens ben efter foldturen, men glemmer at tørre dem, hvilket igen kan øge risikoen for muk.

Muk er en fællesbetegnelse for infektion nederst på hestens ben. Når hestens ben er våde og fugtige, svækkes huden og mister sin modstandskraft over for de bakterier, der naturligt er i huden. Man skelner mellem tre typer af muk. Benmuk, dermatofilose og skabmuk(mideinfektion), der oftest ses på koldblodsracerne, og som kan kendes på en fortykket og rillet overflade på huden, mens den mere alminelige benmuk giver en rød, hævet og skorpet overflade. Dermatofilose er forårsaget af de bakterier, som er mere hårdnakkede end de almindelige stafylokokker og vil næsten altid kræve penicillinbehandling.

Vil du vide mere? Så find november nummeret af magasinet Ridehesten fra 2013 frem, der kan man på side 96 læse hele artiklen. Ligger du ikke inde med bladet, så findes artiklen også i vores online magasin.

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account