Prinsesser er også vilde med heste

På slottet i Berleburg er der stor aktivitet omkring heste, avl og ridesport. Interessen stammer fra den hesteglade, Hendes Kongelige Højhed(HKH)Prinsesse Benedikte, og videreføres af datteren, Prinsesse Nathalie, som er en meget dygtig dressurrytter. Kærligheden til hestene er dog det vigtigste for dem begge

hkh-benedicte_imageresizer

Det danske kongehus tæller flere hestetossede prinsesser. Vi ved alle, at HKH Kronprinsesse Mary er meget glad for heste og ridning, og på det tyske slot” Berleburg” bor Prinsesse Nathalie og hendes mor, HKH Prinsesse Benedikte. De er også begge to meget heste-interesserede. Prinsesse Nathalie fik sin egen pony, Pasha – en welsh mountain på 12 år. Efter Pasha kom der flere til, men Nathalie beholdt Pasha på Berleburg, hvor han døde i en alder af 28 år. De sidste år fungerede han som barnepige for nogle af de første føl, der blev født på slottet, for familien avler og opdrætter nemlig dressurheste.

Berleburg Slot ligger i den lille by Bad Berleburg i et smukt område midt i Tyskland, og er omgivet af skov så langt øjet rækker. HKH Prinsesse Benedicte rider en tur næsten hver dag, men det er Nathalie, der står for træningen af konkurrence-hestene.

kyrakog-nathalie

Trænet af nogle af verdens bedste dressurryttere

Prinsesse Nathalie vendte i efteråret 2005 hjem til slottet i Berleburg. Nathalie havde i elleve år redet og trænet hos nogle af verdens bedste dressurryttere. De første fire år Nathalie var væk hjemmefra, tilbragte hun hos Kyra Kyrklund i Sverige. De seneste syv år red Nathalie hos Klaus Balkenhol i Tyskland. Nathalie uddanner selv hestene fra unghest, til de går Grand Prix. Nathalies første Grand Prix hest var vallakken Fantast S, og Nathalie siger, at netop den hest har været en fantastisk hest at ride sin første Grand Prix-klasse på.

prinsesse-nathalie-stald_imageresizer

Staldene på Berleburg

For at kunne træne hestene på bedste vis blev der bygget en ny ridehal og stald lige over for slottet. Ridehallen og stalden er bygget sammen. Ridehallen er lys og indbydende, og der er altså direkte adgang til hallen fra stalden. Der er også store spejle på en af kortsiderne i hallen, så prinsesserne kan holde øje med deres opstilling, og om hesten går rigtigt. Hvis der er godt vejr, så kan man åbne store vinduer på hallens langsider og dermed få både frisk luft og solskin ind i ridehuset.

Prinsesse Nathalie har også sit eget sadelkammer, endda i to etager, hvor der nedenunder er plads til hestenes udstyr, og ovenpå er der en hyggelig stue, hvor man kan slappe af efter en hård dag i stalden, eller man kan kigge på dem, der rider i hallen.

Hesteboksene på Berleburg er store og lyse, for hestens trivsel er meget vigtig for prinsessen. En udendørs dressurbane ligger i slotsparken.

nathaliee

Prinsessens hverdag

Nathalie starter dagen med at fodre hestene og muge ud i boksene. Derefter bliver de trænet i ridehuset. Nogle dage rider Nathalie i skoven omkring slottet. Der er mange bakker at ride i, og det er godt for hestenes muskler. Andre gange bliver hestene skridtet af i skoven eller i slotsparken. Hestene kommer også på fold nogle timer hver dag, for Nathalie lægger stor vægt på, at de er glade og har det godt. Nathalie mener, at man får de bedste resultater med en hest, der trives og er veloplagt.

Inden Nathalie går hjem til slottet om aftenen, bliver hestene fodret, og der fjernes klatter i boksene. Nathalie nyder at være sammen med sine heste hele dagen, og hun siger, at det er vigtigt at have et nært forhold til dem, når man bruger dem i konkurrencer. Efter træning belønnes alle hestene med et stykke sukker fra den fine sukkerskål, som Nathalie har stående på barrieren.

Stævner

Nathalie deltager i mange stævner både i Danmark og i udlandet. Hun sørger selv for at gøre hestene klar til stævnet ved at vaske hesten og flette manen. På selve stævnepladsen passer Nathalie også hesten selv, for de kender hende jo fra hverdagene på slottet, og derfor vil Nathalie også være sammen med dem på stævnepladsen.

Holdningen man møder hos Nathalie er altså, at skal man have hest og ride, så må man også sørge for, at hesten har det godt og selv passe den. Nathalie fortæller, at hendes far mener, at hvis man ikke selv kan passe hestene, så skal man slet ikke have dem. Også prinsesser skal tage sig ordentligt af deres heste, og det må man bestemt sige, at prinsesserne i Berleburg gør. Her foregår alt på hestens præmisser.

...

Du kan læse meget mere om Prinsesse Nathalie og hendes træningsfilosofi i bogen “Digby- fra hest til verdensstjerne”, hvor hun giver dig gode råd og træningstips. Måske kan du også skabe en verdensstjerne, køb bogen HER

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account