Rytterportræt af Charlotte Iwang Søndergård

Mød Charlotte Iwang Søndergård - En meget ambitiøs dressurrytter

Charlotte er 10 år gammel. Hun drømmer om at blive en dygtig dressurrytter.

Charlotte har 3 ponyer, som hun selv passer i det omfang, som er muligt. Om vinteren er alle ponyerne opstaldet på et ridecenter, hvor der er ridehal. Men om sommeren kommer hestene hjem på gården Mejerholm, syd for Tønder, hvor Charlotte og hendes familie bor. Charlottes storesøster, Cecilie på 16 år, er hendes rollemodel. Cecilie er også en aktiv rytter, der har startet MB0, og hun er altid sød til at hjælpe til.

 

img_1634

Charlotte er meget ambitiøs og utrolig flittig, når det handler om ridning og pasning af hendes ponyer. For Charlotte handler det om, at blive en lidt bedre rytter hver dag. Det handler om at få mere og mere styr på de små korrektioner af ponyerne under ridning, så hun ved lige præcis, hvordan de reagerer på hendes signaler.

Det vigtige er ikke, om hun får en roset med hjem. Selvfølgelig er en roset og gode procenter fra dommerne, en rar følelse. Men det vigtigste for Charlotte er, at hun lærer noget. At hun udvikler sig sammen med ponyerne.

 

untitledca

Ponyen og den store drøm

Da sommerferien 2015 var ovre, tog Charlotte en stor beslutning. Hun ville lære at ride rigtigt. Og pludselig var drømmen om at blive en dygtig dressurrytter ikke så langt væk. Målet var individuel DM 2016, men den rigtige pony manglede.

Vi så på rigtig mange Kat. 3 ponyer, men kravene var mange, og det var vigtigt, at ponyen var redet rigtigt, så Charlotte kunne få en rigtig grunduddannelse som dressurrytter.

Valget faldt på Welsh ponyen Klintholms Sir Clark. Han havde alt det,  som vi eftersøgte. Clark eller  Cadillac, som vi kalder ham, har bare så meget personlighed. Han er 126 i stg. og 12 år gammel.

 

untitledcaroline

Skolen

Charlotte går i 5.klasse på en privatskole. Charlotte skiftede skole i foråret 2016, fordi det er vigtigt, at skolen bakker op omkring hendes ridning. Uden støtte fra skolen, vil det være svært at få tingene til at gå op.

En god skolegang er det vigtigste, og Charlotte vil ikke gå på kompromis med at være dygtig i skolen. Derfor har Charlotte et tæt samarbejde med skolens lærer, og indgår selv aftaler omkring lektier. Det er nødvendigt med sådanne aftaler, fordi Charlotte i perioder træner meget, og derfor har brug for lidt længere tid til, at aflevere lektier.

Det giver Charlotte mere overskud at have styr på tingene, og selv være med til at planlægge hverdagen.

 

charlotte-billede

Det første individuelle DM

Charlottes store drøm gik i opfyldelse. Charlotte kvalificerede sig til individuel DM 2016 på Hovgård Ridecenter.

Charlotte mangler stadig stævnerutine, og hun var meget nervøs under hele stævnet. Det var hendes første rigtig store landsstævne, og det var svært pludselig, at være en af dem, der rider DM. Alle hendes pony idoler var der. Alle de kendte ponyer var der. Det var en stor og overvældende oplevelse. Charlotte lærte rigtig meget, men det blev aldrig rigtig hendes weekend, tingene lykkedes ikke for hende. Det var nok en blanding af nervøsitet og overvældelse, men hun fik så mange erfaringer. Charlotte sluttede som nr. 11 ved hendes første individuelle DM.

 

Næste store mål: Hold DM 2016

Næste store mål var Hold DM 2016 på Frederikshavn Ridecenter. Her skulle Charlotte starte som debutant rytter i LA4 for rideklubben Ørsted Holme. Holdet klarede sig over alt forventning og sluttede med en placering som nr. 10, den første store præmieoverrækkelse. Charlotte havde et langt bedre stævne end ved individuelt DM. Tingene lykkedes for hende, og hun havde mere styr på nerverne. Charlotte fik udviklet sin stævnerutine. Stævnet bød på mange virkelige gode ture, og hun klarede det flot at starte sammen med mange af ponydressurens idoler og stjerne ponyer, men det skal man lige øve sig på.

 

Nye ponyer er kommet til...

Efter sommerferien 2016 var tiden kommet til, at Charlotte skulle i gang med en større pony. Jagten gik i gang efter en Kat. 1 pony. Charlotte skulle selv vælge en pony, som hun synes var spændende at ride på, men den skulle have kvaliteter til at blive A-pony. Samtidig skulle ponyen indeholde muligheder for, at Charlotte kunne blive en bedre dressurrytter.

Ponyen, som havde alle de kvaliteter, blev Welsh ponyen Woldhoeve´s Bart. Bart er 149 i stg. Han er 11 år gammel, og så er han bare en af de smukkeste ponyer. Bart har en tidligere karriere som FEI pony i Holland, og han var avlshingst indtil han blev solgt til Danmark i 2014.

 Charlotte har også Ponyen Holsteins Missouri, som hun har arvet fra storsøster Cecilie. Missouri er en Kat. 1 pony på 146 i stg. Han er 14 år gammel og en FEI pony fra Tyskland.

 

 

 

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account