Rytterportræt Silje Toftgaard

Silje Toftgaard

Navn: Silje Toftgaard
Alder: 15 år
Bopæl: Født og opvokset i en lille by ved navn Åle udenfor Tørring
Disciplin: Dressur
Ponyer: Barnhoeve’s Arthur Kat ll & Armando Kat l

Silje og Sille ved DM i 2012

thumblargesiljeogsille_imageresizer

Jeg hedder Silje og har 2 ponyer, en 1’er og 2’er, begge er på landsplans niveau. – Jeg startede med at ride, da jeg var ca. 4år på en rideskole i Uldum, men så da det blev vinter, synes jeg, det blev for koldt og holdte ca 2 års pause. Som 6 års begyndte jeg igen på rideskolen, jeg red så på elev pony, indtil jeg blev 9 år, hvor jeg fik min egen pony, en lille 3’er pony, som hedder Sille. Jeg begyndte så småt at ride stævner og nåede at deltage 2 gange ved DM på min 3’er pony. Efter 3 års makkerskab med min lille Sille, ville jeg gerne videre med min ridning på en større pony.
En dag fandt vi en 5 års hingst på nettet oppe ved Langå, det var Arthur. Dagen efter var vi oppe og prøve ham, man kan næsten sige, at det var kærlighed ved første blik, ham skulle vi bare have. Et par dage efter hentede vi ham hjem, og på det tidspunkt kunne han knap nok starte en LC1. Efter hård træning og masser af viljestyrke, står jeg her i dag og har deltaget ved De Nordiske Mesterskaber to gange med Arthur.
 

Præmie overraskelse af Bronzemedaljen ved De Nordiske Mesterskaber i Finland

untitledsilje

...

Mine år med Arthur har været helt uforglemmelig, især i år(2016), hvor jeg, også i år, blev udtaget til Nordisk, men denne gang i Finland. Nordisk Mesterskab i Finland har absolut været den største oplevelse, for mig og Artur, da det var vores første stævne i udlandet. For hold vandt vi guld og efter finaledagens PRM til 71,26%, vandt Arthur og jeg en individuel Bronzemedalje ved NM 2016.

Vi hilser af efter vores Finale ridt til 71,26%

siljen

...

I April i år, fik jeg min 1’er pony Armando hjem fra Finland, vi lærte hurtigt hinanden at kende og fandt kemien efter få dage. Efter jeg har været vant til at ride, på en så ung pony som Arthur, hvor det er mig der skal lære Arthur nye ting, så er det også rart at få en pony som Armando, der kan det hele og kan lære mig lidt. Allerede til vores første Distriktsstævne red jeg 72% i PRT, og derefter er det ellers bare gået hurtigt, han blev b-pony, og jeg har allerede debuterede til landsstævne, hvor vi vandt en enkelt klasse.
silje

...

Dagene 11, 12,13 november 2016 stod den på landsstævne i Hedensted til Rosenparade med Arthur. Alt i alt var det et super godt stævne med godt selskab og en sød Arthur. Vi sluttede weekenden af med en rigtig god tur i PRM, hvor vi havde alt fra opvarmningen med inde på banen og endte med en score på 70,2% og dermed vinder af klassen.
 Lige nu træner vi målrettet og hårdt mod ECCO CUP FINALEN 2016 i Middelfart, Arthur og jegs optimale måde at træne mod et større stævne, består i at træne en masse programmer/kür og nogle dage med løsgørende arbejde, som er rigtig godt til en frisk pony som Artur, så kan han nemlig rigtig få brugt ryggen og alle hans muskler, hvor han samtidig bliver strukket igennem. Arthur og jeg ser frem til en forhåbentlig god og hyggelig weekend i Middelfart til Ecco cup finalen.
 

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account