Rytterprofil: Signe Sjørslev

Mød Ridehesten Juniors nye blogger Signe Sjørslev. Hun valgte at beholde sin pony, da hun faldt for aldersgrænsen. I stedet valgte hun at opklasse haflinger ponyen Anton Wican til stor hest, og hun har haft mange fantastiske oplevelser med ham bl.a. EM for haflinger i Milano.

Mit navn er Signe Sjørslev, og jeg er 18 år gammel. Da jeg var 11 år gammel, fik jeg en pony af mine forældre, nemlig haflinger-ponyen Anton Wican. Præcis som alle andre ponyryttere, startede jeg stævner og fik alle de gode oplevelser, som hører sig ponytiden til. Vinteren kom, hvor jeg var fyldt 16 år om sommeren, og for mig betød det slutningen på mine ponyår. Økonomien var ikke til, at jeg på dette tidspunkt kunne få en stor hest, så da jeg hørte, at man kunne opklasse sin 1’er-pony til hest, var der ingen tvivl om, at det var det, vi skulle. Anton blev den vinter opklasset til hest, og vi startede distriktsstævner præcis lige som før – det gav mig mere tid sammen med min pony, men ud over det, er der kommet så mange flere oplevelser med på vejen. Jeg vil endda våge påstå, at de bedste oplevelser, som jeg har haft med Anton, var efter jeg fyldte 16 år og opklassede ham som hest.  

...

I 2015 deltog Anton og jeg sammen med en masse andre haflingere og deres ryttere i europamesterskaberne for haflingere, som foregik i Milano. Sammenholdet og nationalfølelsen under sådan et stævne er helt unik. Niveauet er højt, og rytterne der deltager i konkurrencerne er dygtige, så konkurrence og udfordring er der nok af på trods af, at stævnet ’kun’ er for en enkelt race. Stævnet foregår over en hel uge, og følelsen af at være samlet om racen, nyde den i sporten og værdsætte den som sportshest er helt specielt. Et hold bestående af mig selv og tre dygtige piger vandt EM-guld for hold i ridebanespringning i Milano, og det er én af de største oplevelser, jeg i mit liv har haft. Stemningen var fantastisk, da de spillede den danske nationalsang over hele arenaen, og hele Haflinger-Team-Danmark heppede på os oppe fra arenaen. Jeg tror på, at det sammenhold og den entusiasme man har for racen er noget helt specielt. Jeg har mødt nogle af mine bedste venner igennem haflingerracen, fik nogle fantastiske oplevelser i de år jeg var med og fortryder ikke et sekund, at jeg ventede et par år på at få en stor hest.

...

Ud over stævner inden for haflingerracen deltog Anton Wican og jeg også i Danish Christmas Show Warm Up klasserne i 2015. Vi deltog i LB1* og LB2** for hest. At vise racen frem som sportshest – også i en større arena – er en fantastisk følelse, og det gør bare, at lysten til at kæmpe for at nå sine mål og træne videre, bliver endnu større.

...

Jeg har aldrig fortrudt de år, jeg brugte sammen med Anton som hest-rytter, og oplevelserne med ham er uundværlige. Jeg har nu fået en Dansk Varmblod på snart 4 år – Lennon Rose-, som jeg selv er i gang med at tilride og træne op til at blive springhest en dag. Foruden de år med Anton tror jeg ikke, at jeg havde været klar på opgaven, da jeg fra jeg var 16 år til jeg nu er 18 år er modnet rigtig meget som rytter, og meget mere klar over, hvilket retning min ridesport skal gå i. Derfor mener jeg, at hvis man som ny-udklækket hesterytter ikke helt mener, at man magter opgaven endnu, er usikker på hvilken vej man skal vælge eller om tiden er til en stor hest, er raceforbundene det helt rigtige sted at kigge hen. Oplevelserne, man har i vente derigennem, er helt fantastiske.

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account