Sådan bliver din pony klar til efteråret

Det regner og regner, og så regner det lidt mere. Den korte danske sommer er skiftet til efterår. Men hvordan gør du din pony klar til efteråret?

Inden ponyen flyttes fra sommergræs til efterårs- og vinterfolden er det en god idé at tjekke hegnet og strømforsyningen, for at se om det står stabilt og er sikkert for ponyen. Husk også at tjekke efter giftige planter, som kan være vokset til på folden henover sommeren. Efterårs- og vinterfoldende er typisk mindre end sommerfoldene, og det kan give problemer i flokken, hvis nogle af ponyerne føler sig trængt op i et hjørne. Derfor er det en god idé, at placere vandtrug og eventuelt grovfoder midt på folden og ikke i et hjørne for at undgå konflikter. På grund af den øgede mængde regn bliver foldene typisk meget mudrede. Her kan du lægge specialgrus ud på de dele af folden eller købe plasticriste, som er designet til udendørs brug.

Mudrede folde giver også mudrede ben, og her er det vigtigt at holde din ponys ben rene og tørre.

Få flere gode råd til den daglige pleje og læs meget mere om, hvordan du gør din pony klar til efteråret i denne måneds udgave af magasinet Ridehesten

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account