Sådan bliver jeg klar til Lennon Roses første stævne

Signenytbillede

Udendørssæsonen står for døren, og om få måneder skal Lennon Rose gå sit første springstævne nogensinde – Spændingen er ved at indfinde sig hos mig, og jeg glæder mig enormt meget til at tage Lennon med ud til stævner, og ikke mindst give ham den bedst mulige start på sit fremtidige liv som stævnehest. Derudover glæder jeg mig til at opleve hele atmosfæren omkring stævner igen. Det er godt og vel et år siden, at jeg sidst har startet et stævne, og jeg kan næsten ikke vente længere!
Selvom der stadig er et par måneder til 1. April, hvor 4-års-hestene må begynde at starte stævner, er jeg begyndt at tænke over forskellige småting, som jeg kan forberede allerede nu for at være godt ’klædt på’ til stævnesæsonens start for mit og Lennons vedkommende.

Dialog med min træner om niveauet

Jeg har altid synes, at det er vigtigt at have andre øjne på ens hest og sig selv, når man skal afgøre, hvilken sværhedsgrad, man skal starte til konkurrencerne – Man kan nemt stirre sig blind, overvurdere eller undervurdere sig selv. Jeg har derfor taget en snak med min træner om, hvor hun synes, at Lennon og jeg ligger niveaumæssigt lige nu, og hvad der er realistisk at starte til april af klasser. Som det ser ud på nuværende tidspunkt er planen, at Lennon skal få en super god oplevelse med stævnemiljøet ved at starte ud med et par klubstævner, inden springningen for alvor går i gang ved distriksstævnerne. Vi skal derfor, ved de første par stævner, starte 80 og 90 cm, selvom Lennon i virkeligheden er klar til mere – det er vigtigt for mig, at der kun kommer gode oplevelser ud af stævnerne, så hellere holde lidt for meget igen med niveauet frem for at kaste ham ud i noget, han ikke kan magte. Jeg har under hele Lennons træning haft en god dialog med min træner om niveauet, og hun hjælper med at beslutte hvilke klasser, vi skal starte fremover.

Sammensæt stævneoutfittet

Uanset om vi indrømmer det eller ej, kan vi vel alle godt lide at føle os fine til stævner? At tage stævnejakken og de hvide bukser frem, giver en helt særlig følelse af, at nu skal man ud og præstere noget. Jeg har allerede nu besluttet mig for, hvilket sæt jeg skal have på, når Lennon og jeg skal have vores debut på stævnepladsen – Billeder og opslag omkring dette kommer, når vi nærmer os stævnet!

Sæt mål for sæsonen

Jeg synes, at det giver en form for overskud, når jeg kan se, at der er en rød tråd i de ting, jeg gør. Jeg kan derfor godt lide at lave målsætninger for forskellige ting, og min ridesport er ingen undtagelse. Jeg har derfor til nytår lavet en målsætning for, hvor jeg gerne vil være henne niveaumæssigt, når dette år er slut med forskellige delmål, som jeg kan opnå i løbet af året – det er en rigtig god idé til at holde træningen struktureret og huske på, hvor jeg skal hen. Jeg bruger det også som en motivationsfaktor til at huske på, hvorfor jeg lægger så mange timers arbejde i min sport. Mit mål for stævnesæsonen med Lennon er et godt resultat ved årets championat og egnethedsprøve – jeg håber på det bedste!

singe nyt billede

Video fra vores daglige træning

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account