Sådan kommer jeg videre, når det går dårligt til stævner

Juniorblogger Charlotte fortæller, hvordan hun kommer videre efter et dårligt stævne, og samtidig har hun nogle gode råd til dig som rytter og til alle forældrene og hjælpere

Når jeg har haft en dårlig tur eller redet et dårligt program til stævner, så har jeg svært ved at finde motivationen til igen at starte stævner.

Jeg har arbejdet meget med at fokusere på min pony under opvarmningen den dag, hvor jeg skal starte. Det kan godt være trælst, hvis ponyen ikke er lige så god på stævnedagen som ved undervisningen dagen før. Men det træner jeg mig selv i ikke at tænke på, men i stedet fokusere på min og min ponys dagsform. Alt afhænger jo af, hvordan turen går, og det kan være, at jeg er kommet for sent i send eller at ponyen har sovet dårlig – alt kan spille ind på en dårlig dag og en dårlig tur.

Så i øjeblikket øver jeg mig i ikke at blive sur på ponyen og holde fokus på det vi kan i dag. Det kan være rigtig svært, fordi jeg gerne vil vise det bedste, men nogle dage lykkes tingene bare ikke. Så nu holder jeg fokus på min opvarmning og øver mig i at være tilfreds med det, som jeg nu kan præstere den dag.

...

Mine huske regler
  • Bliv aldrig sur på ponyen, for den vil altid gøre dens bedste for dig.
  • Lad være med at tænke på, hvor godt det kunne være gået, hvis nu alt var lykkes – tænk positivt
  • Lyt til hvad træneren siger i undervisning, og hold fast i de små skridt i  hver enkelt øvelse. Lige nu træner jeg piruetter i skridt, hvor jeg holder fokus på hvordan bagbenet træder rundt, hvis de lykkes har jeg nået målet i det program, til sidst har jeg styr på alle øvelser og kan lave dem helt præcis. I den periode, hvor man arbejder koncentreret med dele af et program, er det vigtig ikke at blive skuffet over, hvis det går dårligt til et stævne. Men tænk det som positiv læring, og næste gang går det bedre.
 ALt i alt er det bedre at få gode procenter, når man selv føler det er en super tur, end de dage, hvor alt går galt og man får høje procenter, det er det jo ikke så meget læring og udvikling i.

...

Mine huske regler til mine forældre/hjælpere
  • Det er mig, der rider stævne og træner ponyen, og derfor ved hvordan ponyen føles, det skal i acceptere
  • Nogle stævne-dage vil jeg gerne have masser af hjælp, fordi tingene bare kører – men andre dage skal jeg virkelig bruge alt min energi på at tænke positiv, fordi tingene ikke bare køre.
  • De dage, hvor tingene driller lidt, så hold jeres mund som forældre, jeg skal nok selv sige, når jeg er modtagelig for jeres velmente gode råd, støt mig i stedet i at tænke positiv og giv mig luft til at være alene specielt efter en dårlig tur. Jeg skal lige have tid til at fordøje det og komme videre, jeg skal nok komme til jer til evaluering, når jeg er klar og modtagelig for at snakke om det.
  • Bare vær det, og støt mig positiv og hold ellers mund
God stævne fornøjelse derude, huske man er nød til at have dårlige stævneture for at blive god. Men skal bare komme igen og øve sig noget mere.

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account