Sabrina: Mød min nye stjerne CP

CP2

I dette blogindslag vil jeg præsentere jer for en ny hest, som jeg har været så utrolig heldig at få æren af at træne et par gange om ugen. Vi kalder ham for det meste CP. Han er en smuk mørk Dansk Varmblodsvallak på 7 år. Han er en herre med et helt igennem fantastisk sind og er lige så god som dagen er lang – han udviser enorm stor kærlighed til alle omkring ham, både mennesker og dyr og så nyder han at få opmærksomhed. Han udstråler enorm meget livsglæde, og man finder hutigt ro ved ham.

Han har en super god kapacitet inden for dressurens ridekunst og udviser også stort portientale og kapacitet inden for springning Han er meget ærlig og hjælper altid sin rytter godt på vej. Han giver rigtig meget af sig selv både inden for ridningen, men også rent personligt. Han er en følsom herre, som ikke knytter sig til alle og enhver. Jeg har kendt CP siden starten af marts måned, og det er først nu jeg har fået lov til at komme det skridt tættere på ham. Jeg håber, at jeg med tiden får knyttet så stærkt et bånd til ham, at vi kan få et særligt venskab som kun vil kunne vokse sig stærkere.

CP9
CP12

Den  deciplin som jeg træner mest med CP,  er dressur. Vi er også så småt begyndt at springe lidt – men jeg tænker, at der vil komme meget mere af dette, når vi lærer hinanden bedre at kende.

I nogle af mine tidligere indslag har jeg fortalt om deciplinerne: Agility og ridebanespringning. I dette indslag vil jeg præsentere jer for ridedeciplinen dressur.

CP5
CP1

Hvad er dressur ?

At træne dressur med sin hest/pony handler allerførst om at hest og rytter får en god start sammen, dvs. at de lærer hinanden godt at kende og får skabt tillid og et godt bånd til hinanden. Ligesom det er vigtigt, at hest og rytter tør at arbejde sammen om et fælles mål.
Dressur er en god aktivitet, som er med til at udfordre både hest og rytter, både mentalt og fysisk. Man siger faktisk, at dresuren er grundridningen til ALT andet ridning, og derved ser jeg det som en vigtig trænings del til de fire heste/ponyer jeg træner dagligt.

CP10
CP8

Dressur er en af ridesportens sværeste discipliner. Det er langt fra en nemt at lære dressurens ridekunst rigtigt at kende og inden for dressuren lægges der vægt på, at hesten er smiddag, har gode bevægelser, har en hvis muskulatur for at kunne opnå den rette bæring og holdning. Det kæver meget af en dressur hest at holde sig i toppen. Man vil kunne sammenligne dressuhesten lidt med en elite gymnast, hvor både kondition, fysikken og muskulaturen er en vigtig del, for at kunne yde sit allerbedste på højt niveau.

CP15
CP6

I dressuren lægges der vægt på, at hesten er lydig og at rytteren er i stand til at kunne give nogle meget fine hjælpende signaler til den næste øvelse, de skal udføre sammen. Inden for dressuren er der mange forskellige øvelser og alt efter hvilket niveau man er noget op på, bliver øvelserne mere kompliceret. Nogle af de øvelser man lærer til at starte med, når man går til ridning, er øvelser som at kunne ride hesten i alle gangarter skridt, trav og galop. Du lærer at kunne ride hesten frem og tilbage i forskellige tempoer og andre øvelser som slangegange, volter og at kunne ride lige ned af midterlinjen. Når du bliver lidt mere øvet vil nogle af de næste simple øvelser feks. være tilbagetrædning, schenkelvigning og bagpartsvending osv.
På et højere niveau vil det være øvelser som piaffe, passage og changementer. Dressurens verden er spændende at begive sig ud i og når en ny øvelse man lige har lært endelig lykkedes, er det her at det hårde arbejder viser sig at give pote. Det er også her man får succeoplevelser i sin daglige træning og dette giver motivation og lysten til at lære mere.

Du kan faktisk sammenligne dressurens ridekunst med ballet. Når dressurhesten kommer på banen skal den helst udvise en hvis form for ynde og have elegance. Det skal se legende let ud og ligne en dans på roser. I dressuren fokuseres der både på hestens og rytterens opstilling, og at de harmonere godt sammen.  Der fokuseres på et godt samarbejde,en god balance og den gode teknik.

Jeg håber, at dette kunne give jer et lille indblik i hvad dressur omhandler, og jeg har vedlagt en lille video af jeg og CP, som træner dressur på udendørsbanen – håber i synes om det.

I mit næste indslag vil jeg fortælle lidt om nogle af alle de begivenheder som vi har i denne måned. Jeg kan afsløre, at der vil komme indslag om både det fynske dyrskue i Odense, hvor jeg havde mit gule lyn med. Vores følgerdag i går, hvor vi fik besøg af to piger fra Jylland,  vores pony og Horsecamp, som venter lige rundt om hjørnet – der er meget at skrive om, så jeg håber i vil læse med.

Tak for i vil læse med
Knus Sabrina, Sabrinas Horseteam

CP7

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account