Sidste event i denne sæson – Landsfinalerne!

19478468_10155467472738841_530504386_o 1

Engang tilbage i marts, blev det offentliggjort at den klub jeg springer i, Fyns Rideklub, afholdte breddestævne i klubben. Jeg og nogle af pigerne fra springholdet om tirsdagen blev hurtigt enige om at stille med et hold i stilstafetspringning– bare for sjov! Et holdnavn skulle vi selvfølgelig have, og valgte faldt ret hurtigt på Team Turbo Tirsdag, bestående af Katja, Simone og jeg.

Jeg undersøgte det der stilstafetspringning lidt nærmere da vi havde meldt til og fandt ud af, at der faktisk blev holdt finaler i den disciplin, og mange andre, hvert år på Vilhelmsborg til det, der hedder landsfinalerne. Jeg tænkte, at det kunne da være meget sjovt at være med til! Jeg skrev til tirsdagsholdet, om de var friske på at være lidt mere seriøse omkring det, og prøve at kvalificere os til landsfinalerne. Det var de klar på! Det krævede dog, at vi havde én kvalifikation mere, end den vi skulle ride på FYR. Vi havde kun omkring 14 dage til at finde et stævne at ride, da der var en datofrist, hvor vi senest skulle melde vores resultater fra kvalifikationerne ind, for at kunne komme med til finalen. Det eneste sted der havde stilstafetspring på det tidspunkt, var i Sundeved Rideklub i Sønderjylland. Kvalifikationen skulle i hus, så selvom det var langt væk, meldte vi til.

I ugen op til afgang, meldte vores ene holdrytter Katja ud, at hun havde brækket albuen til gymnastik, så hun kunne ikke ride! Heldigvis var der en af de andre piger på tirsdagsholdet, Sisse, der skyndte sig at springe til. Vi kom afsted til Sønderjylland, og vendte hjem med fine karakterer og en 1. plads!

Kort efter skulle vi ride anden kvalifikation på hjemmebane. Katjas albue var stadig ikke klar, og Sisses hest var blevet halt. Team Turbo Tirsdags sidste holdrytter, Signe, sprang til (trods hun måneden inden faktisk var flyttet til København), og vi fik redet vores anden kvalifikation i hus, med en flot 2. plads i et stærkt felt.

19478318_10155467472818841_366619587_o

Så blev sigtekornet indstillet på landsfinalerne! Katja blev klar igen, men hun blev i mellemtiden student, så logistikken med at få tre heste til Vilhelmsborg med kun to chauffører og sene arbejdstider en fredag eftermiddag var lidt udfordrende. Det lykkes dog, og lørdag eftermiddag var taktikken lagt, og vi var klar til at give den gas i første kvalifikation på Vilhelmsborg. Vi lagde overlegent ud i første runde, og fik meget ros fra stildommeren. Det kunne vi da sagtens finde ud af! I anden runde måtte vi dog sande, at det vidst kun var begynderheld. Da Simone og jeg skulle skifte stafetten, nåede jeg ikke at gribe den ordentligt, så den faldt til jorden. Jeg kom hurtigt af for at hente den, og op igen og satte i gang. Skiftet mellem Katja og jeg blev også rodet i modsætning til det fine skift, vi lavede i første runde. Lidt slukørede red vi ud af banen, overbeviste om, at vi nok ikke lå i den gode ende. Vi blev dog overraskede, og sluttede dagen med en samlet stilkarakter på 47,33, som var 1,5 point over hold nr 2!

19532732_10155468138698841_1898649084_o

Med masser af motivation til 3. kvalifikation næste dag, hyggede vi lørdag aften med god mad og et super flot og underholdende show i Vilhelmsborgs store og imponerende ridehal.

Søndag formiddag skulle 3. kvalifikation afvikles, og de sammenlagt tre bedste hold gennem alle kvalifikationsrunderne gik videre til finalen. Vi havde et godt resultat med fra dagen før, så planen var at ride en sikker runde. Stafetskiftene var ikke helt at prale med i denne runde heller, da hestene desværre var begyndt at blive lidt stressede af det. Dog forsøgte vi at holde roen og overblikket. Da Katja rider de sidste 8 spring, sker det der ikke måske – hun glemmer banen og rider forkert! Vi forventede at blive stoppet, idet en af os andre ifølge reglerne skulle ride banen færdig for hende, men dommerne giver intet signal. Katja beslutter fornuftigt nok at rette fejlen ved at finde det rigtige spring og ride videre og komme i mål.

Resultatet af vores ridt i den runde bliver selvfølgelig meget lavt, og i højtalerne meddeler de kun resultatet af denne runde som vores samlede stilkarakter for alle tre kvalifikationsrunder, og derfor kommer vi ikke med i finalen – i første omgang. Men som nævnt tidligere, er det jo det samlede resultat der skal bedømmes efter, så efter en rettelse hos dommerne, kommer vi med i finalen alligevel, da karaktererne fra dagen før var rigeligt adgangsgivende.

Vi rider finalerunden med is i maven. Vi kommer endnu en gang fejlfrit igennem, selvom skiftene ikke var de bedste, og der var lidt andre småfejl. Derfor var vi ret sikre på, at vi nok ikke landede i top tre. Vi bliver dog meget overraskede, da speakeren meddeler vores stilkarakter fra finalerunden – 23,90! Det var 0,16 point mere end dem der hidtil førte konkurrencen, så vi havde lige akkurat sneget os ind på en 1. plads!

Så trods brækkede knogler, halte heste, stressede tider og en del dyre fejl, sejrede Team Turbo Tirsdag alligevel i deres første Landsfinale! Det var på alle måder en hyggelig weekend, hvor samvær og hygge var prioriteret højt og resultater mindre højt. Det var sjovt at prøve, og det var en fantastisk måde at sige farvel til mit springhold på, når nu vi alle går på sommerferie og spredes for alle vinde. Vores Team Turbo Tirsdag Pokal går nu på tur, så når Simone har haft den et års tid, har vi en god undskyldning for at mødes igen – det glæder jeg mig til!

19243834_10155468138758841_985123622_o

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account