Silje: Mine bedste sommertips

Mine bedste sommertips

Her i sommermånederne, har vi altid fluenet på eller hængende klar samt flue sprayen, da fluerne altid er rigtig slemme her om sommeren – så derfor er det især vigtigt at passe på deres øjne.

Om sommeren bliver deres hove altid så tørre, og derfor er det en god idé at smøre deres hove næsten dagligt i sommermånederne, hvilket jeg også selv gør med begge ponyer.  Elektrolytter er også rigtig godt til dem efter en svedig og måske lidt hård træning i sommervarmen – vores ponyer får næsten elektrolytter dagligt her i sommervarmen, hvilket jeg har rigtig god erfaring med, da det også giver dem lidt mere energi i varmen.

Men sommeren har dog ikke været så frygtelig varm i år så det er begrænset med, hvad man behøver af disse ting, da der også har været en del regnvejrsdage. Men sommeren kan jo nå at komme endnu, så vi for brug for det. Hvis solen skinner rigtig meget, så plejer vi at smøre Arthurs mule med solcreme, da den er helt baby lyserød og let bliver solbrændt.

 Hvad bruger du sommeren på – træning eller holder din hest også ferie?
Sommeren er helt klart der, hvor ponyerne får lidt stævnepause, og lidt ekstra foldtimer, dog er træningen den samme om det er hverdag eller sommerferie, deres træningsuge består af det samme som den plejer, gymnastik ridning, bånd-dag, longe, alm. træning med programridning/kür træning, så der er ikke så meget anderledes. Det er egentlig bare for at holde dem i form hele tiden, men selvfølgelig har de da nogle fridage hist og her i sommerferien, hvis vi skal lidt i sommerhus eller andet. Jeg synes, det er vigtigt at holde sin pony i nogenlunde form i sommerferien, i hvert fald hvis du rider på højt plan, fordi så er det lettere at komme tilbage til topform bagefter, i stedet for at have givet den 3 ugers ferie, så tager det noget længere tid, at komme tilbage i form,
Hvordan har du brugt din sommerferie?
I sommerferien tilbringer jeg selvfølgelig mere tid med ponyerne end i hverdagene, det er helt vildt dejligt med alt den tid. Man har tid til at pudse sadlen flere gange end normalt og rydde op i ens ting oppe i stalden eller andet som man normalt ikke har tid til i en travl hverdag med skole osv.
Hilsen Silje

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account