Skal du ride TREC?

Hvad går TREC ud på?

TREC er en test, hvor samarbejdet mellem hest og rytter kommer på prøve i naturen. Testen byder på ridning i varieret terræn, hvor der vil være naturlige forhindringer og passager. Ved denne breddeaktivitet bliver rytterens og hestens samarbejde i terrænet testet, og der er lagt stor vægt på rytterens evne til at finde vej og hestens lydighed og erfaring med naturlige forhindringer.

115-1505_IMG

Består af tre prøver

TREC består af tre prøver. Den første er et orienteringsridt, hvor der skal rides en rute, efter markeringer i en bestemt hastighed, og her gælder det ikke om at ride stærkt, men om at finde en idealtid. Anden opgavedel består af en gangartstest, hvor hestens grundridning og lydighed skal vises. Her opnår ekvipagen flest point, hvis man kan vise en langsom, kontrolleret galop (trav eller tölt er også en mulighed) og en energisk, fremadsøgende skridt. Her gælder det om at holde hesten i et jævnt tempo. Den tredje og sidste prøve er et terrænridt med små overkommelige og naturlige forhindringer. Forhindringen er noget du som rytter kan møde i naturen. Forhindringerne skal tages i rækkefølge. Hver enkelt øvelse vil blive vurderet af en dommer.

Hvem kan deltage?

Alle ryttere, der er medlem af en rideklub under Dansk Ride Forbund. Rytterlicens er ikke påkrævet. Det tillades, at voksne eller børn, der er over aldersgrænsen for pony, må deltage på pony, med mindre andet er nævnt ved den enkelte aktivitet. Det pointeres dog, at hest og rytter skal passe sammen. Dvs. rytteren må ikke være for tung eller for høj til ponyen. Voksne på ponyer vil blive betragtet som ponyekvipager.

Hvilke heste kan deltage?

Ponyer og heste må deltage fra det kalenderår, hvori de fylder 5 år. Ponyen skal overholde ponymålet. Der kræves ikke konkurrencepas, men gyldigt vaccinationskort og hestepas skal kunne fremvises.

114-1454_IMG

 

Rytterens påklædning

Fornuftigt ridetøj, der er tilpasset efter vejret. Ridestøvler eller korte støvler er obligatorisk. Støvlen skal være af læder, kunstlæder eller gummi med glat/rillet sål og hæl. Diskrete og sikkerhedsmæssigt forsvarlige snører og lynlåse er tilladt. Ridehjelm er obligatorisk. Ved al færdsel til hest/pony anvendes hjelmen korrekt fastspændt. Hjelmen skal være sikkerhedsgodkendt og opfylde kravene til EN 1384.

Sikkerhedsvest er obligatorisk for børn og unge til og med det år, hvor de fylder 18 år. Det er tilladt og velset at ride med sikkerhedsvest i alle aktiviteter. Sporer er ikke tilladt. Pisk er tilladt, men piskens længde er max. 75 cm målt fra knop til snert.

Hestens udstyr

Skal altid være tilpasset og i forsvarlig stand. Trense/hovedtøj er obligatorisk. Der må gerne rides med sidepull (bidløst). Trensen skal være med glat 2- eller 3-delt bridonbid, D-ringsbid eller muffebid. Næsebånd skal være med engelsk, hannoveransk, kryds- eller kombineret næsebånd. Sadel er obligatorisk. Der skal benyttes sadel af engelsk model-, bomløs-, westernsadel eller ponypude. Sadlen skal have en funktionsdygtig- eller åben sikkerhedslås, alternativt skal der anvendes sikkerhedsbøjler.

Underlag og trykfordelene pads: ingen udformnings- eller farvemæssige begrænsninger.

Halerem og fortøj er tilladt.

Hjælpetøjle: Ringmartigal anbefales af hensyn til både rytter og hest. Øvrige hjælpetøjler er ikke tilladt.

Benbeskyttelse: gamasher og klokker er tilladt. Boots og gummihestesko er tilladt.

Der skal være tydeligt stratnummer, som tildeles af stævnearrangøren.

Der skal medbringes mobiltelefon, som dog kun må bruges i nødstilfælde. Telefonnummer skal opgives til stævnearrangøren inden start.

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account