Springtræning i England

SPRR

Så har jeg fundet et sted at få springundervisning herovre. Det er på en nærliggende stor skole, hvor de har forskellige linjefag. Et af linjefagene er ridning, og her tilbyder de undervisning både til deres egne elever, men også til udefrakommende.

sprrrr

Min nye træner er meget grundig med at se, hvad Merkur var for en type hest, så hun så ham i alle tre gangarter først og gav en masse gode tips til opvarmning og til hvad jeg kan træne derhjemme, før vi sprang. Vi sprang lidt opvarmningsspring og til sidst et par baner. Hun var meget imponeret over Merkurs springevner, men hun kunne godt se at vi kæmpede noget i dressuren. Det ville hun så, at vi skulle arbejde lidt mere med næste gang.

Anden gang jeg var til springning var det faktisk kun dressur vi red, eller ”flat work” som de kalder springdressur herovre. Og det er lige hvad Merkur og jeg har brug for! Det er hårdt arbejde og absolut ikke vores stærke side, men når det er blevet nemmere for os kan vi springe endnu bedre.

SPRRR

Det er meget anderledes på mange punkter at få undervisning i et andet land. Mange af de ting min nye træner siger, er det samme som vi har arbejdet på i Danmark, men herovre siger de tingene på en lidt anden måde. Jeg skal virkelig vænne mig til at forstå, hvad alle de ridetekniske ting hedder på engelsk! Eksempelvis når hun vil have, at jeg skal ride ud på stor volte, altså på hovslaget hele vejen rundt så siger hun: ”and go large”. Det skulle jeg lige lære hvad betød :b Så det er ikke så meget sproget jeg ikke forstår, men mere vendingerne. Men det skal nok komme, når vi får lidt mere undervisning.

Indtil videre har vi været der to gange, så vi glæder os til næste gang hvor vi forhåbentlig skal springe lidt igen. Derudover er jeg også begyndt at kigge lidt efter stævner i nærheden, for dem kunne jeg virkelig godt snart tænke mig at komme i gang med igen!

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account