Springtræning: Stævneforberedelse

Til stævne

Når man ankommer til et stævne, kan det virke som det rene kaos. Der er tusind ting at tænke på. Hvor er sekretariatet, opvarmningen, springbanen, stalden osv.?!?

Sørg for at være forberedt hjemmefra ved at læse programmet grundigt, og kom i god tid, så du kan få styr på det hele, inden du skal ride. Det er rigtig godt, hvis du har nogen med til at hjælpe med alle de praktiske ting, så du kun skal tænke på at ride. Vær glad for al den hjælp du kan få. En rytter og en hestepasser skal fungere som et team.

Banegennemgang

Banegennemgangen er nøglen til succes i ridebanespringning, så her skal du være meget grundig. Når først du er på banen med nerverne uden på tøjet, så vil alting foregå i et meget højere tempo, end du havde forestillet dig. Derfor skal du kende banen supergodt, så du kan reagere rigtigt. Selvfølgelig skal du kunne springenes rækkefølge. Men du skal også kende afstanden imellem dem og vide, hvor du vil vende, og hvilket tempo du vil ride i. Er der en afstand mellem to spring, du vil få svært ved at nå, eller vil hesten få problemer med at være mellem to spring?

En god banegennemgang er vigtig. Husk at du også skal se banen fra hestens synsvinkel. Er der et spring, hvor du ved, den vil kigge, og hvordan vil du så reagere på det? Eller vil hesten måske kigge ud på publikum på langsiden, og kan du gøre noget ved det?

En vigtig ting når du går bane er, at du aldrig siger, “jeg må ikke gøre sådan og sådan”. Der er en rigtig god chance for, at du så netop gør det. Sig i stedet, “jeg gør sådan og sådan”! Du må ikke stille begrænsninger op, inden du rider ind.

Opvarmning

Opvarmningsbanen kan være et stresset sted at være. Man er mange om at dele nogle få spring, og alle har travlt. Sørg for at være ude i god tid, så du ikke risikerer at blive kaldt på banen, når du kun har sprunget et kryds. Du skal forsøge at tilrettelægge din opvarmning, så den passer til netop din hest. En meget forsigtig hest skal springe mange små spring, en tung hest skal ikke springe for meget. Prøv dig frem, så du ved, hvad der passer til din hest.

Gode råd til opvarmningen:

  • Spring ikke så meget, at hesten bliver træt.
  • Det er vigtigt at hesten får gode spring på opvarmningen. Spring ikke større end nødvendigt.
  • Koncentrer dig om dig selv og din hest. Lad dig ikke stresse af de andre ryttere.
  • Få det bedste ud af, hvad du har! Hvis der er noget hesten ikke kan hjemmefra, skal du ikke forsøge at lære den det på opvarmningsbanen.
  • Giv dig tid til en lille pause inden du rider på banen, så du kan klare hovedet og tænke banen igennem en gang til.

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account