Stephanie: Fjordhesten – hele familiens hest! 

Fjordhest

Siden sidste gang har jeg været afsted til endnu en skøn jagt, denne gang sammen med min far. Vi har, som jeg nok har nævnt tidligere, tre fjordheste i vores familie. Så selvom jeg er flyttet hjemmefra for længst, så laver jeg ofte mange ting med mine forældre sammen med hestene. I det daglige rider vi mange turer sammen, men de sidste år har mine forældre fået smag for jagtridning og mindre shows.

Fjordhest7
Fjordhest9

Min fars fjordhest Moneck har vi haft i 20 år. Vi købte ham af Jens Høegh på Birken. Moneck er den sjældne farve ”ulsblak” som er en grå-hvid fjordhest. Det er super flot, specielt når han er ren! Gennem sit lange liv har Moneck været med til dyrskuer og springstævner. Med en alder på nu 24 år og et par benskader de sidste to somre, er han nu langsomt gået på pension, hvor han hyggerider med nogle af klubbens mindre ryttere, og rider en stille tur med min far et par gange om ugen.

Fjordhest3
Fjordhest6

Min mors fjordhest Zolo, købte vi som 9 års for 6 år siden. Da min mor er meget langbenet, ledte vi efter en høj fjordhest til hende. Det lykkedes – Zolo er 152 cm høj, hvilket er lidt over den normale og velansete højde på fjordheste, som ligger inden for 140-148 cm. Inden Zolo kom til os, har han gået en masse dressur, men min mor bruger ham mest til turridning. Heldigvis er Zolo glad for at springe i naturen, så han bliver ofte brugt til jagt af skiftevis min mor og far. Sidste sommer havde min mor ham også med på Det Fynske Dyrskue for første gang, hvilket var rigtig hyggeligt.

Fjordhest8
Fjordhest2

Fjordheste har altid været i familien, og det er jeg ret sikker på de vil blive ved med at være. Vi er vilde med deres rolige sind og deres lyst til at lære og arbejde. Så selvom jeg står med udsigten til at flytte til England et års tid, vedholder både mine forældre og jeg fjordhesten, og så håber jeg at vi kan have mange flere fælles oplevelser med dem, når jeg kommer hjem igen.

Fjordhest4

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account