Tips til at blive et morgenmenneske

Tips til at blive et morgenmenneske

Det er ikke altid lige let at komme ud af fjerene om morgen, specielt ikke i de mørke måneder vi nu er på vej ind i. Man bliver nemt fristet til at trykke en gang på snooze-knappen for lige at få de ”ekstra fem minutter”, dynen er jo så dejlig varm, og man føler sig måske ikke helt udhvilet. Men det er en stakket frist. Resultat bliver ofte at man skal skynde sig, og det bliver man småirriteret over.  Lige meget om det er hverdag eller weekend, så er der altid noget der skal gøres. I hverdagene er det nok som regel skolen som kræver at du kommer afsted tidligt, og i weekenderne er din tid sat af til hestene og stævner. Der er altid noget som skal gøres og vi ved alle at de trofaste firbenede ikke kan lide at vente – specielt ikke når det kommer til deres morgenmad!

Her kommer en liste over ting som kan hjælpe dig med at blive et bedre morgenmenneske:

pp-hot-coffee-rf-istock

1. Kaffe, kaffe og atter kaffe

Kaffe er nærmest en nødvendighed for de fleste ryttere verden over. Det er altid hyggeligt at starte morgenen med en god, varm kop kaffe eller te og så er med koffeinen med til at give det ekstra kick man som regel har brug for i de tidlige morgentimer – og så smager det jo også ret godt! Det er dog ikke alle som er helt så vilde med den bitre kaffesmag som andre, og så er det jo heldigt at der er andre alternativer såsom Chai Latte og te af mange varianter.

2. Morgengymnastik

Jaja, vi ved udmærket at det sidste du har lyst til om morgen er at skulle være super aktiv. Men der er altså ingen som beder dig om at gå ud og lave en ironman kl. 5 om morgenen! Om du vil det eller ej, så er det lige så vigtigt for rytteren at holde sig form, som det er for hesten. Det er bevist at en lille smule morgengymnastik hjælper med at øge produktiviteten resten af dagen. I magasinet Ridehesten lancerer vi lige nu række artikler omkring optimal træning af rytteren, dette sker i samarbejde med coach Lars Mars – heri kan du få inspiration til en række træningsøvelser.

Skærmbillede 2017-09-16 kl. 21.12.24
fruit

3. Start dagen sundt

Kaffe tæller altså ikke som morgenmad! Hvis du ikke er en morgenmadsperson behøver du ikke spise en hel buffet af mad, men gode proteiner giver dig den bedste start på dagen. Hvis du ikke altid har lige meget tid om morgenerne kan du nemt tage noget frugt eller müslibarer med dig på vej ud af døren – der er ingen undskyldninger.

4. Gør det for hestene

Hvis de kunne, ville de fleste heste sandsynligt være glade for at acceptere fri adgang til foderrummet og foldtid hele dagen land. Men, tro det eller ej, de afhænger altså af vi mennesker tager os af dem. Så selvom en lang dags hårdt arbejde ikke altid virker helt overskueligt om morgenen så husk på hvorfor du startede sporten og fokusér kun på de positive ting. Ikke alle har de muligheder som du har.

5. Stressfri morgen

Der er ingen som gider en morgen med stress og jag – og sådan er det bare! Hvis du får en stresset morgen kan du have svært ved at slappe af resten af dagen.  En god idé vil være at forberede det meste aftenen før. Det kunne f.eks. være at:
… at udvælge et outfit –  for der er jo intet værre end tøjkrise!
… at lave din madpakke
… at pakke tasken så den er lige til at svinge over skulderen på vejen ud af døren

Tænk over hvad det er du bruger mest tid på om morgenen, og se om det er muligt at gøre klar aftenen før – så får du straks mere tid til at nyde din morgenmad!

6. Gå tidligt i seng

Det er ikke altid tilfældet men, sørg for at udnyt de aftener du kan gå tidligt i seng! Også selvom det betyder at yndlings serien må vente til weekenden…

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account