Træning, træning – og Herning!

17310732_10155118992573841_1949181226_o

Træning, træning – og Herning!

I denne uge har der været fokus på en masse smidighedsarbejde i træningen med Merkur i form af løsgørende arbejde. Derudover har vi også trænet bommearbejde, som er en uundværlig træningsform for enhver hest!

Jeg er selv for dårlig til at lægge bomme ud på ridebanen, fordi jeg ofte ikke orker at slæbe dem frem og tilbage. Det er jeg faktisk rigtig træt af, for Merkur synes det er ret fedt, og det udfordrer os så meget! Heldigvis er der masser af inspiration til, hvordan man kan placere bommene på YouYube – der finder jeg i hvert fald ofte ideer, hvis jeg synes, at jeg ikke kan komme på noget sjovt. I denne uges bommetræning havde jeg valgt at lægge 4 travbomme på en lige linje ud, samt to galopbomme på buet spor. Travbommene placerer jeg med en god meter imellem, men det kommer meget an på den enkelte hest – det kan svinge fra 80 – 120 cm i mellem.
Jeg vil gerne, at Merkur skal strække sig lidt, så han tager lidt større skridt end normalt. Det styrker hans ryg og bagpart. Jeg bruger stort set altid galopbomme på buet spor, når jeg har bomme ude. Da det klart er det, der er sværest for os. Det er en god øvelse for mig, da jeg skal ramme afstanden helt korrekt, og det er udfordrende for Merkur, da han skal være korrekt stillet i volten hele tiden, og gerne have samme længde på sine galopspring. Merkur er en hest der er svær at samle, da han desværre ikke er bygget særlig ”dressur-agtigt”, så det er virkelig en udfordring for mig at holde ham stillet, have udvendige skulder på plads og have samme rytme over bommene. Men så er det så meget federe, når det lykkes ind i mellem!

17269245_10155118987208841_1287810417_o

Udover smidighedstræning og bommetræning, har vi også haft vores ugentlig springundervisning, som gik super godt, og konditionstræning i skoven har der også været plads til. Jeg har meldt Merkur og Pjuske til et klubstævne i den kommende weekend, så der håber jeg at Merkur vil synes, at det er lidt sjovere at gå til stævne end da vi var i Vejle * Jeg glæder mig i hvert fald – mere update om det og lidt fokus på min springtræning kommer i næste uge.

17311483_10155118991328841_1624538907_o

Hingstekåring i Herning

Det er dejligt, at foråret begynder at kunne mærkes, specielt da vi ikke har ridehus det sted, jeg står opstaldet. Forår er også lig  hingstekåring i Herning, og idag søndag, tog jeg og en veninde til, derop for at kigge på lækre heste – og udstyr! Der var en masse gode tilbud, og der faldt både lidt af til mig og til Merkur. Det er altid lækkert med lidt nyt til sig selv og hesten, så nu glæder jeg mig til at starte næste uge med solskin, træning og lækre nye ting.

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account