Træningstips fra Charlotte Dujardin

thumblarge1_imageresizer

Charlotte Dujardin giver opskriften på en god træning

Ridehesten Junior har fundet en række rigtig gode træningstips fra Charlotte Dujardin. Måske kan disse træningstips hjælpe dig i din daglige træning.

For Charlotte Dujardin er en ordentlig opvarmning af hesten alfa og omega. Opvarmningen er fundamentet for god træning. Hun giver et godt eksempel: – Det er ligesom at bygge et hus. Hvis du har et dårligt fundament, får du også et dårligt hus. På samme måde gælder det med hesten. Hvis det grundlæggende arbejde i hesten er dårligt, så vil du  også løbe ind i problemer i træningen. Opvarmningen begynder med at strække hesten, hvilket gør den afslappet, smidig og så løs som muligt, før det bliver til seriøst arbejde.

Det Charlotte Dujardin prøver at gøre, er at få basen til at være så lang, lav og strakt som muligt, så hvis man ligger en hånd på området bag sadlen, så kan man mærke at hesten hæver sin ryg, og disse muskler begynder at bevæge sig. Hesten bruger sig selv på den rigtige måde.

Mens Charlotte Dujardin varmer op, holder hun sine hænder lavt og  forsørger at få hesten i kontakt så meget som muligt.  

Alt skal gøres korrekt fra det første skridt, og fejltagelser bør korrigeres korrekt og hurtigt. Charlotte Dujardin mener, at dårlige vaner starter, når en hest laver en fejl, og får lov til at stoppe. En rytter har brug for disciplin, man kan som rytter ikke tillade dårlige vaner. Hvis du laver dårlige overgange i træningen derhjemme, bare fordi du er doven eller ikke tænker over det, vil du også lave dårlige overgange til stævner.

Det er vigtigt, at du ikke arbejder imod hesten, men med hesten. Hvis hesten er bange for noget, så er din opgave som rytter, at berolige hesten. Vær positiv og sig ”det er i orden”.  Charlotte Dujardin fortæller, at så vil hesten stole på dig og igen drive fremad i ridningen frem for at være bange. For at lette spændinger i hesten, skal man ride hvert øjeblik af turen. Du skal vejlede hesten i langsommere bevidste trin, indtil du har hesten, hvor du vil have den.

Charlotte Dujardin understreger vigtigheden af hestens ligeudretning, når man rider ned ad langsiden. Men hvad skal der til for at hesten er ligeudrettet? Hun forklarer, at en hest er lige, når den har sit hoved og hals foran brystet. Man skal bruge hjørner og kortsiden til at få hesten tilbage og forberede den næste langside. Hesten bliver svøbt omkring rytterens indvendige ben. Charlotte Dujardin påpeger, hvis man rider et dårligt hjørne, vil man også ride en dårlig bevægelse bagefter. Hesten skal finde sin egen bæring og egen balance. Og vigtigt er det, at hesten bærer sit eget hoved og hals, det er ikke rytterens job, rytteren skal blot side der.

Alle heste har en god side og en dårlig side. På den dårlige side, er det vanskeligere for hesten at udføre sit arbejde og lave bestemte øvelser. Oftest vil man som rytter fortrække den gode volte, den nemme volte. Men man er nød til at arbejde lidt mere på den dårlige side. Charlotte Dujardin siger, –  hvis du kun fokuserer på den nemme volte, så er det snyd.

Som rytter skal du kende din hest og hvor meget arbejde den kan holde til. Hesten må ikke rides så længe, at den bliver træt og ikke er i stand til at samarbejde med dig. Hvis hesten bliver træt, kan det ende med, at den bruger sine muskler forkert. Charlotte Dujardin fortæller, når hesten har gjort en øvelse rigtigt, så giv ham en skridtpause og ros ham. Det er vigtigt at holde hesten glad og tilfreds, så den altid nyder sit arbejde.

Kilde: dressagetoday.com

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account