Blog: Hvem gemmer sig bag skærmen, og hvorfor lige Tronsø?

Hvem gemmer sig bag skærmen, og hvorfor lige Tronsø?

tronsssø

Det er nok en god ide, at jeg lige fortæller lidt om mig selv og mine heste, inden jeg går i gang med for mange blogindlæg omkring mit liv her på skolen. Bare så i lige kan få en fornemmelse af mit liv, og hvem jeg er.

Mit navn er Michelle Tovgaard, jeg fylder 16 år inden ugen er omme. Jeg er født og opvokset i Vejle, og har boet i en mindre by ved navn Skibet hele mit liv. Jeg begyndte til ridning i en alder af knap 6, og har redet lige siden. Jeg har altid være glad for heste, og gik til voltigering fra jeg var omkring 3 til omkring de 5 år. Noget af det jeg kan huske fra den tid er, at jeg gik til voltigering på den sødeste lille kulsorte shetlænderblanding, ved navn Misty. Voltigering var ikke nok for mig. Det var smadder skægt, men det var ridning jeg ville gå til.

Jeg startede til ridning. På en lille, men helt fantastisk rideskole med 13 fjordheste. Efter nogle år med en eller to enetimer om ugen. Fik jeg den bedste julegave som man overhovedet kan få. Nemlig part på ens drømme hest. Nemlig en super skøn fjordhest. Vi var måske 8 ryttere i stalden med part på hver sin hest. Sammen med vores fantastisk ridelærer så fløj timerne bare der ud af. Vi havde det bedste fællesskab, og hun var nærmest en ekstra “mor” for os. Desværre lukkede rideskolen efter 5 gode år der ude, og jeg kom op på vejle rideklub.

Efter to år på vejle fik jeg endelig lov til at få min egen hest. Nemlig Storåens Belondo. En rigtig drengerøv. Jeg gik fra at have redet 80 cm i bane, til nu at have redet 130 cm til landsstævner. Alt dette på godt 3 år. Det kan jeg kun takke mine fantastiske undervisere for, uden dem ville jeg aldrig være nået til, hvor jeg er i dag.

trons'

Sidste vinter nævnte Peter (Underviser) at det kunne være en god idé at få to heste med på efterskole, hvis nu man skulle ende med at have en skadet hest, men også for at få en blid overgang, når Belondo skulle sælges, og den nye skulle tage over. Sidst i marts stod en billedskøn 5 års skimmel ved navn Bøgegårdens Lansing i stalden. Han er min kommende stjerne, og allerede der var han bare dejlig. Så sød, og ikke mindst nem 5 års, der finder sig i næsten alt. Dog har det taget sin tid at finde alle knapperne på sådan en ung fætter. Jeg må indrømme at det først er nu, efter sommerferien, at jeg endelig er ved at finde knapperne på ham. For det med at ride unghest, det er en kunst i sig selv.

Hvordan passer Tronsø skolen så lige ind? Jeg har igennem snart 3 år redet ved Peter Rahbek, og derfor var valget naturligt på Tronsø, hvor han er tilknyttet som en af de mange beridere.

For en del år siden efterhånden var vi ude at kigge på efterskoler til min søster. Jeg listede mig med, og var meget imponeret over de fine forhold på Tronsø. Vi havde været ude at se på forskellige efterskoler, og nøj en dårlig følelse jeg havde med de andre. Ingen passede ind, og jeg skulle i hvertfald ikke på efterskole. Tronsø gjorde mig glad, og tryg. Det var her jeg ville gå. Derfor tog jeg med min søster på ridelejr to år i træk ude på skolen. Hvor man havde mulighed for at prøve at gå der en uge sammen med sin hest, eller skolens heste. Derudover så blev jeg helt sikker, da jeg ikke ønskede at skifte underviser. Så nu er jeg her, og det var det helt rigtige valg for mig. Tronsø giver nemlig plads til både bredden, men også “eliten”.

Ugerne er virkelig fløjet afsted, og nu er det allerede efterårsferie, dog har var der lige nogle dage som skulle bruges ude på Blue Hors til unghestechampionatet. Det får i lov til at høre meget mere om inden længe. Samt derefter smutter jeg en tur til Italien, hvor en af mine veninder er flyttet ned.

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account