Ugens blogindlæg fra Sabrina – besøg hos Nyt Hesteliv

Kære Læsere

Efter en vellykket Horse Camp på Vangeledgård Hestepension har vi valgt at give ponyerne tre ugers velfortjent ferie. Derfor valgte jeg, at der i denne ferie skulle ske lidt for mine elever, så jeg fik hurtigt arrangeret en tur. Vi havde længe snakket om at tage ud og besøge Nyt Hesteliv i Blommenslyst så onsdag aften samledes vi og kørte derud.

14247646_1597808023847220_1388246068_o

Her blev vi taget godt imod af Jeanne som ejer Nyt Hesteliv. Under rundvisningen fortalte Jeanne om de forskellige heste, hvad de havde været igennem, og hvorfor de nu var endt hos Nyt Hesteliv. Det skar i hjertet, at høre om hvor frygteligt nogle af hestene havde haft det. Omvendt så varmede det os helt ind i hjertet at se, hvordan hestene nu fik mulighed for en ny start på livet.

Det er jo helt igennem fantastisk og sikke et flot arbejde Nyt Hesteliv gør. Mange af dem som arbejder på nyt hesteliv er frivillige hjælpere, og sammen udgør de et team, som gør, at mange heste får en ny start på livet.

Selvom ponyerne på Vangeledgård har haft ferie, så har der for mit vedkommende været ’fart over feltet’. Jeg har brugt meget tid på Odense Rideklub, hvor jeg har fulgt Charlotte på jobbet. Nogle af dagene var jeg så heldig at opleve, hvordan de på Odense Rideklub arbejder med de helt unge heste, som er klar til tilridning. Det har været fascinerende at se, hvordan der skabes et bånd mellem hest og rytter igennem Horsemanship, og hvordan de unge heste tilvænnes de mange nye ting med stor tålmodighed. Under tilridningen bliver de unge heste stimuleret på forskellige måder og udsættes for mange nye indtryk.

Pia Skøtt som ejer Odense Rideklub viser mig her, hvordan hun gennem arbejdet med den unge hest, får skabt et særligt bånd, som gør at hesten udviser tillid og lærer at stole på rytteren. Det er vigtigt, at der ikke er frygt, og at hesten føler sig respekteret og accepteret. Pia gentager tingene mange gange og tager sig god tid til hver enkelt hest. På rideklubben har jeg også fulgt Charlotte i undervisningen af rideklubbens elever – jeg har her fået en masse nye input til forskellige lærerige lege, man kan lave med eleverne i undervisningen.

I en af aktiviteterne har rytteren har en trækker på. Det går så ud på, at rytteren lukker øjnene, imens at trækkeren går en øvelse, som eleven har lært i undervisningen. Når øvelsen er færdig, skal rytteren gætte, hvilken øvelse det var, trækkeren valgte at udføre.

På rideklubben fik vi en af dagene smed til føllene. Her fik jeg lov til at prøve at hjælpe med at holde et af føllene. Jeg fandt hurtigt ud af, at det krævede min fulde opmærksomhed, for at føllet ville få den bedste oplevelse fra starten af. Føllene var overraskende dygtige. Jeg var glad for at være med til det, da det gav mig et større indblik i, hvordan man håndterer føl.

På rideklubben er der også kommet en ny opstalder. Hun hedder Karin og er kommer med en meget smuk friser hoppe. Friseren har hurtigt vænnet sig til de nye opgivelser og er faldet godt til.

Der var også været en kunde fra USA og se på en af hestene. Det var spændende at følge med i på sidelinjen.

Hjemme på Vangeledgård sker der også lidt. Niels Peder er gået i gang et sadelrums-projekt, hvor tanken er, at der skal installeres varme. Det bliver rigtigt lækkert, og vi ser frem til at se det fulde resultat, når det bliver åbnet op for første gang.

Selvom ponyerne har holdt ferie, så har jeg nu ikke holdt helt ridefri. I den ene af ugerne har haft æren af at passe dejligste Cannon for Kamilla, imens hun var på ferie. Charlotte så sød at komme og undervise os i dressur, og hun tog desuden også en tur på ham. Det var både sjovt, lærerigt og udfordrende at prøve at træne lidt med nogle andre heste.

I mandags startede jeg op på at træne ponyerne igen, så de kan kommer i form. Ponyerne er glade for at komme i gang igen. Vi er i mandags også startet op med undervisning i ponyteamet, hvor eleverne lige nu undervises i, hvordan man bedst muligt starter op efter en længere ferie. Her er der fokus på en stille og roligt opstart, så der bedst muligt undgås skader på hesten. Vi har ikke travlt, og for mig er det vigtigt, at vi give ponyerne den tid, som de skal have.

Tak fordi i læste med!

Sabrina – Sabrina’s Horseblog

14302634_1597809150513774_480027775_n

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account