Vidste du at…

… man kan se, hvor gammel hesten er ved at se på tyggefladerne af dens fortænder. Tyggefladens form og udseende forandrer sig nemlig, fordi hestens tænder hele tiden både slides og vokser. Det er en nem måde at bestemme hestens alder på, til den er op til 8 år. Men herefter ser tyggefladen på alle tænderne ens ud. Så hvis hesten er over 8 år, kan man i stedet for bedømme dens alder ved at se på vinklen på dens fortænder i over- og undermunden. Jo ældre den er, desto mere mødes fortænderne i en spids. Hesten på billedet er 19 år gammel.

3293_AMT_01_106_0690

… heste ikke bare bukker af glæde, men f.eks. også hvis de har ondt. Hesten kan finde på at bukke, hvis sadlen ligger forkert eller ikke passer. Så gør det ondt, og hesten spænder mere og mere op og vil til sidst gøre hvad som helst for at slippe for smerten. Men heste er også flugtdyr, der udover at løbe af sted kan reagere ved at bukke. Det var smart langt tilbage i tiden, da der kun fandtes vildheste, når f.eks. en puma overfaldt en hest ved at springe ned fra træerne på hestens ryg. Når hesten bukkede, blev pumaen kastet op i luften og ramt af hovene på vej ned igen.

2965_ccj_02_715-1501_IMG     2415_KK_216-1649_IMG

… det kaldes et anspring, når hesten går i galop enten fra en parade, skridt eller trav. Hvis din hest har svært ved at springe an, kan det være en god idé at give den kommandoen i et hjørne, som hesten kan støtte sig til. Samtidig er den også let bøjet til indvendig side (mod midten af banen), og derved viser man hesten, om den skal springe an i venstre eller højre galop.

8002_LL_900-0047_IMG

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account