Vidste du at…..?

bomme

…du kan lave en labyrint, som din hest kan gå igennem. Du skal bruge mindst fem bomme, som du laver en “sti” ud af. De må gerne have godt med farver på, så hesten kan se dem.
Opgaven går ud på at få hesten igennem, uden den rører ved bommene. Du kan enten trække eller ride på hesten. Labyrinten er en god øvelse i lydighed, især for de heste, der er lidt klodsede og ikke er vant til at se sig for. Det er også god gymnastik for hesten, fordi den skal strække sin hals ud og ned for at se bommene. Når hesten bliver mere øvet, kan du gøre labyrinten længere og lægge bommene tættere. Du kan også tage turen igennem labyrinten baglæns. I konkurrencer bruger man tit spande, der er vendt på hovedet, med bommene ovenpå. Eller tønder, hvor der står et æggebæger med en tennisbold oveni. Så giver selv det mindste puf fejl-point.

fane

….hesten har et hovskæg. Det er de lange hår på den nederste del af piben, kodeleddet og koden. Hvis hesten har lange hår længere op af benet, kaldet det for en fane.

beskære

….linien i hestens hov imellem hov-væggen og sålen kaldes den hvide linie. Den er egentlig gul, og det kan man tydeligt se, når hoven er nybeskåret. Den hvide linie viser, hvor tyk hov-væggen er. Den fortæller smeden, hvor langt han må slå sømmene ind på heste med sko. Sømmene må kun lige røre den hvide linie. De må ikke komme længere ind, fordi det gør ondt på hesten. Indenfor den hvide linie sidder der nemlig nerver, så der er hesten meget følsom. Men i den yderste del af hoven kan hesten ikke mærke noget. Man må ikke kunne se linien for tydeligt, for så har smeden skåret for meget af hoven. Så kan hesten blive øm og måske endda halt.

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account