Vidste du at….?

galophest

….mennesker har konkurreret om at ride hurtigst eller længst på deres heste i flere tusind år. Quarterhesten er hurtigst på korte afstande, hvor den kommer op på ca. 75 km i timen.
På lidt længere afstande er det fuldblodshestene, som klarer sig bedst. De kan holde en hastighed på ca. 50 km i timen over flere kilometer.
I langdistancevæddeløb er araberhestene nogle af de mest udholdende. En af de største præstationer var dengang araberhingsten Champion Crabbet løb 480 km på 52 timer.

jagt

….rævehalejagt er en jagt, som foregår én uge før Hubertusjagten. Hvis man gennemfører rævehalejagten, får man tilladelse til at deltage i opløbet i Hubertusjagten i Dyrehaven. Ved rævehalejagten er der to ryttere, som får en rævehale på skulderen. Først følges rytterne med rævehalerne med resten af rytterne på jagten. Når alle er kommet i mål efter den almindelige jagtridning, stikker rytterne med rævehalerne af fra de andre, som forfølger dem for at rive rævehalerne af deres skuldre. De ryttere, som får fat i rævehalerne, har vundet jagten.

Shetlænder

….når man taler om hestens dybde, så taler man om afstanden fra mankekammen og ned til hestens albue. Hesten er dyb, hvis afstanden er stor.
Man kan finde ud af, om hesten er dyb ved at kigge på den, men man kan også sammenligne hestens højde og gjordmål. Normalt skal gjordmålet være 15-20 cm længere end hestens højde. Gjordmålet tager man hele vejen rundt om hestens brystkasse, der hvor gjorden normalt ligger. Højden måles i lige linje fra mankekammen og ned til jorden. På billede ses en Shetlænder, og de er oftest dybe. Føl er derimod ikke dybe  – de er altid høje i forhold til deres gjordmål.

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account