6 tips til ‘slangegang’ og ‘skråt-igennem’

Skråt igennem

Når du skal ride skråt igennem, skal du gøre lige som ved en volte tilbage. Du skal starte fra hjørnet i den ene ende af banen og slutte ved hjørnet i den anden ende.

Når du når til hjørnet, inden du skal dreje skråt igennem, bøjer du ponyen til højre ved at tage lidt mere fat i højre tøjle og holde ponyen på hovslaget med din højre schenkel (ben). Du skal begynde at give signal til ponyen om at dreje 1-2 meter inden K, så den kan nå at dreje, når I er ud for bogstavet. Når du skal dreje, lægger du din venstre schenkel ind til ponyen.

 

_BC12218_ImageResizer

Ret ponyen ligeud

Lige så snart ponyen er indenfor hovslaget, retter du den ligeud og sigter mod M på den modsatte langside i den anden ende af banen, så I ender der. Derfor skal du have lige meget fat i begge tøjler og holde begge dine schenkler lige meget ind til ponyen.

Hvis den alligevel slingrer, må du få den til at gå ligeud igen ved at presse med din schenkel til den side, ponyen bevæger sig mod og tage lidt mere fat i tøjlen i den anden side. Lige får du når ud på hovslaget, bøjer du ponyen til venstre, så den kan holde balancen rundt i hjørnet. Du kan også ride skråt igennem fra M til K og fra den anden volte.

 

Slangegang på tre buer

I en slangegang skal du lave en halv volte (cirkel) og så rette ponyen ligeud. Derefter kommer der en halv volte til den anden side, hvorefter du retter ponyen ligeud igen osv. Du skal skære hjørnet af (ikke ride helt ud i hjørnet) i starten og slutningen af slangegangen, så slangegangen kommer til at se rigtig ud. I en slangegang på tre buer skal du ride ind over midten to gange.

Slangegange er god gymnastik for ponyen, fordi den bliver bøjet til begge sider, så den bliver smidig og nemmere at dreje rundt. Du får her vist en slangegang på tre buer, hvor du har god tid til at få drejet ponyen rundt. Men når du får mere øvelse, så kan du lave endnu flere buer. Når slangegangen er på tre buer, altså et ulige antal, ender du på den samme volte igen. Så for at skifte volten skal der være et lige antal buer (f.eks. to eller fire).

Lav buerne lige store

Det er vigtigt, at buerne bliver lige store, så ponyen har nemt ved at dreje rundt. Samtidig bliver slangegangen også pæn. Hvis man starter slangegangen fra højre volte ved bogstavet A. Skal ponyen indtil A  være ligeudrettet. Det betyder, at den skal gå på et spor. Det betyder, at højre bagben træder op i højre forbens spor (og lige sådan med venstre for- og bagben).

124514_mrv_01_IMG_7508_ImageResizer

Bøj ponyen ved A

Ud for A begynder du at bøje ponyen, ligesom du gjorde i volte og volte tilbage sidste gang. Du bøjer ponyen til højre ved at tage lidt mere fat i den højre tøjle. Samtidig lægger du højre schenkel ind til ponyen, så den bliver bøjet i hele kroppen fra ørerne og ned til hale-roden. Så forstår ponyen også, at den skal blive på hovslaget. Du skal også have lidt fat i den venstre tøjle og holde din venstre schenkel ind til ponyen, så den ikke “skyder” skulderen ud og bliver svær at styre rundt.

Husk at skære hjørnet af, så slangegangen kommer til at se rigtig ud. I slangegangen må ponyen ikke være bøjet mere end formen på volten. For så får den sværere ved at holde balancen. Når du skal dreje ind over midterlinjen, lægger du venstre schenkel lidt længere tilbage og presser lidt mere til ponyen, så den forstår, at den skal dreje ind over banen.

123138_sg_01_IMG_4501_ImageResizer

Ret ponyen ligeud på midten

Når du er nået til lidt før midter-linjen og har lavet en halv volte, skal du rette ponyen ligeud i omkring fire skridt, får du begynder at bøje ponyen til venstre. Her går du ligesom får, bare omvendt.

Du fortsætter med at bøje ponyen til venstre, indtil du er nået halvt rundt i volten. Nu er du nået til midterlinjen igen, og du retter ponyen ligeud ligesom efter den første bue.

Herefter bøjer du igen ponyen til højre, til du er kommet ud af hjørnet. Husk at skære hjørnet af. Så retter du ponyen ligeud, når du er ved bogstavet C – og din slangegang med tre buer er færdig!

 

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account