6 vigtige tips til perfekte volter

Hvordan klarer man en 10-meter volte?

En 10-meter volte er en cirkel. Det er nemmest at lave den på langsiden, for derfra er der 10 meter ind til midter-linjen. Derfor må I kun lige “røre” ved midter-linjen men ikke krydse over den.

Husk de halve parader

Du skal ride en 10-meter volte ved E. Nogle meter før E starter du med at lave en eller flere halve parader for at få hesten til at lytte til dig. På den måde kommer hestens bagben også til at træde mere ind under den, ryggen kommer op, og hesten går til biddet.

Når du skal lave en halv parade, læner du dig lidt længere tilbage, klemmer med dine lår, giver lidt slip med dine schenkler (ben) og tager lidt mere fat i tøjlen. Efter hesten har gået langsommere et par skridt, giver du igen efter på tøjlen, slipper med dine lår og lægger schenklerne ind til hesten, så den igen traver almindeligt. Du kan også begynde med at lave volten i skridt, hvis du synes, det går for stærkt i trav.

Stil hesten i god tid inden volten

Du begynder at stille hesten indad (mod midten af ridebanen) i god tid før E, så den drejer lige efter bogstavet. Det gør du ved at lægge din indvendige schenkel lidt mere ind til hesten lige bagved gjorden. Den udvendige schenkel (ud mod barrieren) lægger du lidt længere bagved gjorden og klemmer med den. Samtidig tager du lidt mere fat i den indvendige tøjle, så hesten kommer til at kigge indad. Den udvendige tøjle skal du stadig have fat i, så hesten ikke “skyder” skulderen ud.

5454_abo_02_IMG_4340

5454_abo_02_IMG_4343

Sigt mod midten

Lidt før E drejer du hesten ind mod midten og bøjer den samtidig i hele kroppen ved at tage lidt mere fat i den indvendige tøjle og klemme mere med din udvendige schenkel. Pas på, at det ikke går for hurtigt, så hesten mister balancen rundt i volten. Du skal også følge med i hestens bevægelse rundt i volten ved at læne dig en anelse ind mod midten af volten, for hvis du mister balancen, kan det også ødelægge hestens balance og rytme.

Samtidig med du drejer hesten, sigter du mod midter-linjen. Du skal ramme X, som ligger midt imellem E og B. Det er vigtigt at dreje ind mod midten i god tid, så volten bliver helt rund og ikke får et skarpt knæk.

5454_abo_02_IMG_4346

Flere halve parader

Undervejs i volten laver du en eller to halve parader. De hjælper både med at holde hesten koncentreret og undgå, at den begynder at trave for stærkt. På den måde kan hesten holde balancen og rytmen hele vejen rundt i volten.

Lige før midter-linjen ser du ned mod C i enden af ridebanen. Lige ud for det bogstav løber den usynlige midter-linje, som I ikke må overtræde men kun lige røre. Når du er nået til midter-linjen, så sigter du mod E.

Ret hesten ligeud

Når hesten har alle hovene på hovslaget igen, retter du den ligeud ved at lægge din udvendige schenkel frem til gjorden igen og løsne dit greb i den indvendige tøjle, så dine hænder er lige ud for hinanden.

5454_abo_02_IMG_4352

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account