Sadel – et af de vigtigste redskaber

Sadel

Det er kendt for enhver rytter, at den afgørende forbindelse til hesten ligger i sædet. Det er her, man som rytter er forbundet til sin hest, og derfor er det også meget vigtigt, at ens sadel ligger korrekt på hesten

Det der med at købe sadel er ofte et langt større projekt, end man først antager. Det er en ren jungle at kaste sig ud i. Sadler er et emne, man kan bruge oceaner af tid på at sætte sig ind i – et uudtømmeligt forskningsområde, som er i konstant udvikling. I takt med at man bliver klogere på hestens anatomi, rytterens indvirkning og træningsmetoder, så tilpasser udviklingen og forskningen i sadler sig også.

Det svære valg
Det er et svært valg, når man skal vælge sadel til sig selv og sin hest. Der er dog som udgangspunkt nogle grundlæggende faktorer, man skal tage højde for, inden man vælger den endelige model. At alliere sig med nogle, der har forstand på sadeltilpasning, kommer derfor kun en til gode.

I oktober-nummeret af magasinet Ridehesten fra 2016 kan du læse meget mere om valg af sadel i et stort tema. Ridehesten giver dig de bedste tips og tricks til det svære valg i samarbejde med tre udvalgte eksperter.

©2018 Ridehesten Junior - en del af Wiegaarden Media

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account